Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mbappés sorg efter åttaårige Lucas död

Foto: ALAIN ROBERT/SIPA/SHUTTERSTOCK / ALAIN ROBERT/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Kylian Mbappé tillägnade sitt mål mot Nimes till cancersjuka Lucas. 

Nu har pojken gått bort, åtta år gammal. 

”Det är med tungt hjärta jag berättar för er att Lucas har färdats vidare till stjärnorna”, skriver Mbappé på Instagram. 

”Var modig, Lucas. Jag är med dig”.

Så stod det på Kylian Mbappés underställ när han lyfte upp matchtröjan efter att ha gjort mål i Ligue 1-mötet med Nimes i den 32:a minuten. 

– Det är en kompis till mig, jag ville skicka en hälsning till honom. Vi tillhör de privilegierade, andra har inte samma tur, så all kärlek till Lucas och de andra barnen, sa Mbappé i tv-intervjun i halvtid.  

Cancersjuke Lucas hade tidigare dykt upp i en video från organisationen Les Petites Bosses, som stöttar sjuka barn, där han supportade PSG inför Champions League-finalen med Bayern München. 

Kylian Mbappé sörjer Lucas, 8

På sitt Instagram-konto kommer nu Kylian Mbappé med ett tragiskt besked. Lucas har gått bort, åtta år gammal. 

”Det är med tungt hjärta jag berättar för er att Lucas har färdats vidare till stjärnorna. Det är väldigt tufft att hitta orden, men jag måste hylla den här pojken som var så full av kärlek, sympati och särskilt mod. Han lärde mig så mycket och det skapades ett starkt band mellan oss. Jag kommer att göra dig stolt, för du är den sanna hjälten. Du förtjänar alla hyllningar efter att ha kämpat mot din sjukdom i mer än tio månader utan att klaga”, skriver PSG-stjärnan. 

https://www.instagram.com/p/CGpNarXF7VZ/?hidecaption=true