Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mbappés krav för att infria oväntade löftet

Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Kylian Mbappé spelar i Paris Saint-Germain nästa säsong.

Sent i går kväll tog parterna död på spekulationerna om en flytt i sommar. 

Men i gengäld ställer 20-åringen tuffa krav på klubben inför nästa säsong.

Kylian Mbappé har varit en av årets hetaste villebråd på transfermarknaden efter sina 59 mål på 66 matcher. 

PSG:s 20-åring har framför allt kopplats ihop med Real Madrid. I söndags belönades Mbappé med priset som årets spelare i Ligue 1, och spädde på spekulationerna med ett uttalande efteråt.

– Det kanske är dags att ta an ett större ansvar. I PSG eller någon annanstans med ett nytt projekt, sa fransmannen enligt ESPN.

Kylian Mbappé stannar i Paris Saint-Germain

Men under måndagskvällen kom nya besked från PSG: Mbappé stannar i klubben nästa säsong.

”De starka band som har bundit PSG och Kylian Mbappé till varandra de senaste två åren, samt deras delade historia, kommer fortsätta att finnas nästa säsong”, skrev PSG på Twitter.

Nu rapporterar Marca att utspelet i söndags var ett medvetet strategiskt drag för att sätta press på Paris Saint-Germain. Eller, som tidningen skriver: ”hans huvudsakliga mål var att få en reaktion från PSG:s president Nasser Al-Khelaifi”.

Mbappé utsågs till Ligue 1:s bäste spelare den gångna säsongen. Foto: JEAN BIBARD / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Mbappés krav på PSG – för att fortsätta

Enligt Marca har Mbappé och hans pappa under en längre tid visat sitt missnöje med anfallarens roll i klubben, samtidigt som spelarnas representanter har försäkrat att han vill stanna i Paris.

Nu ställer 20-åringen vissa krav på klubben för att faktiskt stanna och vara en del av deras satsning.

Framför allt kräver han att få en viktigare roll i klubben.

Han är trött på att spela på kanten i lagets anfallstrio som också består av Neymar och Edinson Cavani. Han vill bli behandlad som Neymar, som tjänar 323 miljoner om året efter skatt, och kommer på sikt att vilja ha ett bättre kontrakt. 

Därtill ställer han höga krav på PSG att bygga ett lag som kan vinna Champions League. Mbappés besvikelse efter uttåget mot Manchester United var stor, skriver Marca, och hans största målsättning är att vinna Champions League inom kort.

”Mbappé kräver garantier från klubben att de kommer värva spelare som gör att de kommer utmana om titeln nästa år”, skriver tidninge.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!