Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Märkliga sambandet – efter den nya skadan

Neymar. Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS BILDBYRÅN

Neymar undviker operation men blir borta tio veckor.

Brasilianaren missar därmed stormatcherna med Victor Nilssons Lindelöf och Manchester United.

Samtidigt har ett udda samband – med systern Rafaellas födelsedag – har nu blivit en världsnyhet.

Bakslaget för Paris Saint-Germain är ett faktum.

Neymar blir borta från fotbollen i tio veckor och missar PSG:s Champions League-matcher mot Manchester United. Samtidigt slipper brassestjärnan operera sin fotskada, meddelar PSG.

”Paris Saint Germain sänder sitt starkaste stöd och uppmuntran till Neymar Jr. att ta sig igenom denna skada, med det mod och beslutsamhet som spelaren alltid har visat”, skriver klubben.

Det var i Paris 2–0-seger i franska cupen mot Strasbourg i onsdags som Neymar ådrog sig sin skada. En liknande fraktur i samma högerfot höll honom borta från hela säsongsavslutningen förra året och satte hans VM-deltagande i Ryssland i farozonen.

Då blev det en operation, där Neymar hann tillbaka precis lagom till VM. Den här gången har man valt en annan väg, med ett Copa America med landslaget som hägrar i sommar.

I och med skadan så kommer han att kunna fira systern Rafaella Beckrans födelsedag den 11 mars – för femte året i rad. 

År 2015 och 2016 drog Neymar på sig avstängningar som lämpligt nog gjorde att han var tillgänglig för Beckrans födelsedag. År 2017 drog han på sig en mystisk skada mot PSG, när han fortfarande spelade för Barcelona. 

I fjol drog Neymar på sig ovan nämnda fotskada som tvingade honom till operation – och nu tvingas han för femte året i rad till speluppehåll i mars.

Rafaella Beckran heter egentligen Rafaella Da Silva Santos men bytte namn till Beckran eftersom hon idoliserar den före detta superstjärnan David Beckham. Varför hon inte bara tog namnet Beckham, framgår inte.