Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Luis Enrique högst upp på PSG:s önskelista som tränare

Luis Enrique.
Foto: KIM HONG-JI / REUTERS BILDBYRÅN
Leo Messi.
Foto: JOLY VICTOR/ABACA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

En så gott som säkrad ligatitel verkar inte räcka.

Christophe Galtiers dagar i PSG ser ut att vara räknade.

Enligt Le Parisien vill PSG att Luis Enrique tar över klubben sommar.

Get French Football hävdar i sin tur att även José Mourinho, Xabi Alonso och Thiago Motta aktuella för jobbet. 

Christoph Galtier tog över PSG inför säsongen efter att ha gjort succé med Nice. Under sitt första år i den franska huvudstaden kommer han att vinna ligan med PSG, så länge som laget inte kollapsar totalt i de två sista omgångarna.

Med två omgångar kvar av säsongen leder PSG ligan med sex poäng före Lens och har därtill 16 måls bättre målskillnad än konkurrenten. 

Med andra ord räcker en poäng för PSG för att säkra ligatiteln.

Men att ”bara” vinna ligan verkar inte räcka för PSG:s klubbledning. Champions League-äventyret tog slut redan i åttondelsfinal mot Bayern München. 

Klubben har därtill skakats av internt kaos där bland annat Leo Messi missade en träning för att åka till Saudiarabien varpå han stängdes av från träning. 

Uppgifter: PSG vill ha Luis Enrique

Därtill har Galtier själv anklagats för rasistiska uttalanden han ska ha fällt under sin tid i Nice. Galtier ska bland annat ha klagat på att han hade för många ”svarta och muslimska spelare i laget”.

Det ser ut att ha blivit droppen för PSG:s klubbledning. Enligt Le Parisien PSG vilja byta ut Galtier i sommar och ersätta honom med Luis Enrique, som i dag är arbetslös efter att ha lämnat det spanska landslaget efter VM.

Tidigare har Luis Enrique tränat bland annat Celta Vigo och Barcelona, vilka han ledde till trippeln (ligan, Champions League och cupen) 2015.

Då var två av lagets stora stjärnor Leo Messi och Neymar. En duo som i dag återfinns i just Paris Saint-Germain. 

Men det är inte bara Luis Enrique som jagas av PSG. Enligt sajten Get French Football står även José Mourinho (PSG), Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) och Thiago Motta (Bologna) på PSG:s önskelista i tränarjakten.