Laurent Blanc på presskonferensenLaurent Blanc på presskonferensen
Laurent Blanc på presskonferensen
Serge Aurier Foto: Imago SportfotodienstSerge Aurier Foto: Imago Sportfotodienst
Serge Aurier Foto: Imago Sportfotodienst

Laurent Blanc: "Jag tog det mycket dåligt"

Publicerad

Serge Aurier är avstängd från spel i Paris Saint-Germain efter påhopp på bland annat Laurent Blanc och Zlatan Ibrahimovic.

Nu kommenterar PSG-tränaren uttalandena.

– Jag tog det mycket dåligt, säger han under presskonferensen inför Champions League-mötet med Chelsea.

PSG-spelaren Serge Aurier hånade såväl lagkamrater som tränare via det sociala nätverket Periscope under natten mellan lördag och söndag. Nu är han avstängd från spel i PSG tills vidare.

I morgon spelar Paris Saint-Germain Champions League-match mot Chelsea. Under presskonferensen inför matchen kommenterar Laurent Blanc situationen med avstängde Serge Aurier.

– Jag tog det mycket dåligt. Man får tycka vad man vill, vi lever i en demokrati. Men vad gäller Serge Aurier så jobbade jag för att få hit honom för två år sedan och han betalar tillbaka på det här viset. Det är ynkligt. Han straffar sig själv och han straffar klubben inför en åttondelsfinal i Champions League, säger han.

– Jag noterar att det är många i hans generation som får ägna sin tid åt att ursäkta sig. Jag vill inte använda medier för att lösa några problem mellan honom och mig.

"Laget är stört"

På frågan om Aurier kommer att spela mer i PSG-tröjan har tränaren ingenting att tillägga. Istället fokuserar han på morgondagens match, där Aurier alltså inte kommer att vara med.

– Klubben har beslutat sig för ett straff, om det kommer ett annat kommer ni att få reda på det, säger han.

– Laget är lite stört, men vi kommer att förbereda oss på bästa sätt inför den svåra matchen i morgon. En spelare har ställt sig själv offside och kommer inte att vara med, i övrigt är det inga ändringar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag