Kylian Mbappé missar premiären med PSG

Foto: AFLO/SHUTTERSTOCK / AFLO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En ny säsong av Ligue 1 drar i gång under fredagskvällen, exklusivt på SportExpressen. Då kan ni se Lyon ta emot Ajaccio.

Men lördagens PSG-premiär borta mot Clermont kommer att spelas utan Mbappé, som dragit på sig en höftskada, uppger L'Equipe.

PSG går in i säsongen som regerande mästare efter att ha tagit tillbaka titeln som det bästa franska fotbollslaget från Lille. PSG:s lag är relativt intakt och av stjärnspelarna har de endast förlorat Àngel Di María som skrivit på för Juventus.

Samtidigt har Nuno Mendes, Vitinha, Renato Sanches, Nordi Mukiele och supertalangen Hugo Ekitiké anslutit till klubben. Men till premiärmatchen mot Clermont saknas Kylian Mbappé som även missade supercupfinalen i helgen (seger med 4-0 mot Nantes). Den här gången beror det på en höftskada. 

Stannade kvar – trots Real-rykten

Mbappé, 23, skrev i somras ett långt kontrakt med PSG, värt 500 miljoner kronor per säsong och med en sign-on bonus på en miljard kronor, enligt The Guardian. Detta efter att han i omgångar ryktats vara nära en flytt till Real Madrid. 

Se alla matcher från Ligue 1 med Expressen Premium Max

Tv: Mbappés nya monsterkontrakt påskrivet