Kylian Mbappé erbjuds en miljard i bonus av PSG

Foto: HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK / HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: HENRI SZWARC / POLARIS POLARIS IMAGES

PSG må ha 99 problem men pengar är inte ett av dem. 

Enligt Le Parisien erbjuds Kylian Mbappé en bonus på en miljard kronor för att skriva på ett nytt kontrakt med klubben.   

Totalt ska det egentligen handla om minst två miljarder kronor. För att stanna i två år. Det är vad Le Parisiens uppgifter, återgivna av lokaltidningen Onze Mondial, säger att PSG lagt fram på bordet till Kylian Mbappé. 

Mer exakt:

Ett tvåårskontrakt med en option på ytterligare ett, värt 500 miljoner kronor per år – plus en ”lojalitetsbonus” på en miljard kronor. 

Enligt Le Parisien har kontraktserbjudandet lagts fram under ett möte i Doha mellan Mbappé och hans familj och PSG:s qatariska ägare Nasser Al-Khelaïfi. 

Kylian Mbappé erbjuds en miljard

Mbappé ska utöver de finansiella aspekterna väga in klubbens sportsliga riktning i sitt beslut. 23-åringen, som växte upp i Paris-förorten Bondy, ska vara starkt driven av att ta PSG till dess första Champions League-titel – men är samtidigt inte helt övertygad om klubbens satsning på lagbygget. 

Mbappé uppges uppleva större sportslig tydlighet från Real Madrid, som ryckt i stjärnanfallaren under flera år. 

PSG har kritiserats kraftigt efter de senaste årens misslyckanden i Champions League. ”Galacticos”-experimentet med Mbappé, Lionel Messi och Neymar har inte slagit väl ut, och efter uttåget mot Real Madrid buades stjärnorna ut av sina egna hemmasupportrar efter ett ligamöte. 

Se även: Höjdpunkterna från Le Classique