Kritiken mot Neymar: Är som Ronaldinho

Ludovic Giuly spelade i både Barcelona och PSG, precis som Neymar.
Foto: © BILDBYRÅN
Foto: JOHN SPENCER/SIPA/SHUTTERSTOCK / JOHN SPENCER/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: FELIPE DANA / AP

Ludovic Giuly kritiserar Neymar.

Den tidigare Barcelona- och PSG-spelaren jämför honom med Ronaldinho.

– De är två spelare som har allt men som inte ger tillräckligt för att nå sin högsta nivå, säger Giuly till den franska tv-kanalen Telefoot.

Neymar, 29, har varit en storstjärna i fotbollsvärlden ända sedan han spelade i Santos och han fortsatte dominera även när han kom till Barcelona och flyttade vidare till Paris Saint-Germain.

Samtidigt har brasilianaren också flera gånger fått kritik för sitt festande, bland annat när han trotsade coronapandemin och bjöd in till en jättefest för 500 personer

Kombinationen av bländande kvaliteter på fotbollsplanen och en tendens att även vilja fokusera på nöjen utanför fotbollen får nu Ludovic Giuly att jämföra Neymar med Ronaldinho.

Ludovic Giuly kritiserar Neymar

– Jag tycker att de har två jämförbara karriärer. De är två spelare som har allt men som inte ger tillräckligt för att nå sin högsta nivå, säger den tidigare Barça- och PSG-spelaren till Telefoot enligt Sport.es.

Han tror att Neymar och Ronaldinho är ”av samma natur” eftersom Ronaldinhos karriär snabbt gick utför efter ett par år av dominans.

– De skulle kunna vara bäst i tio år i stället för två, säger Giuly.

Trots kritiken hoppas Giuly att Neymar stannar i hans tidigare klubb Paris Saint-Germain.

– Självklart är det ett viktigt meddelande till oss, till hans lagkamrater och till supportrarna. Han visar sin kärlek och sitt engagemang för klubben, det är något som är väldigt viktigt.