Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubben i sorg efter läkarens självmord

Foto: Federico Pestellini via www.imago-images / Imago Sportfotodienst
Jean-Pierre Caillot.Foto: ICON SPORT

Franska fotbollsklubben Reims är i sorg efter att ha förlorat sin lagläkare.

60-årige Bernard Gonzalez tog sitt eget liv efter att ha smittats med coronaviruset. 

– Den här pandemin attackerar Reims i dess hjärta, säger klubbens president om dödsfallet. 

Efter att ha smittats med covid-19 så ska Gonzales ha befunnit sig i karantän tillsammans med sin fru som också insjuknat, innan han beslöt sig för att ta sitt eget liv. 

Sajten Get Football News France rapporterar om att han lämnade ett självmordsbrev efter sig. 

I en kommentar till klubbens webbplats berättar Reimspresidenten, Jean-Pierre Caillot, om hans tankar.

– Jag saknar ord. Jag är bedrövad av de här nyheterna. Den här pandemin attackerar Reims i dess hjärta. Det är en karaktär som personifierar Reims och ett stort proffs som nu har lämnat oss. Hans uppdrag för klubben, som var över 20 år, har genomförts med den största professionalismen, på ett passionerat och osjälviskt sätt.

– Alla mina tankar, och alla i klubbens tankar går till hans fru och hans föräldrar, säger presidenten Jean-Pierre Caillot enligt klubbens webbplats. 

Borgmästaren: ”Engagerad och väldigt älskad”

Under söndagen gick klubben ut med den sorgliga nyheten på deras hemsida. Kondoleanserna strömmade in från alla håll och kanter, och stadens borgmästare, Arnaud Robinet, blev också han bedrövad av nyheten att Gonzales avlidit. 

– Jag hyser starka tankar för hans föräldrar, han fru och hans familj. Han är ett oavsiktligt offer av covid-19. Jag vet att han lämnade ett brev där han förklarade sitt beslut, men jag kommer ignorera innehållet i det. Han var en engagerad och väldigt älskad man, säger Robinet enligt Get Football News France. 

Hit kan du vända dig om du mår dåligt

1177 VÅRDGUIDEN 

Vårdguiden kan hjälpa till att ge svar på frågor om psykisk ohälsa. Det går också att läsa tidigare ställda frågor eller skicka in en egen fråga anonymt. Mer information finns på www.1177.se.

MIND, SJÄLVMORDSLINJEN 

Självmordslinjen har öppet varje dag mellan klockan 06 och 24. De finns på telefonnummer 90101 men de har även en chatt på https://chat.mind.se/ som har öppet samma tider.

MIND, FÖRÄLDRATELEFONEN 

Mind har även en föräldratelefon dit föräldrar till personer som mår dåligt kan vända sig. 020-85 20 00. Mer information finns på www.mind.se

BRIS, BARNENS TELEFON 

Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator. Numret är 116 111. Det är gratis och du får vara anonym.

SPES 

Anhöriga till människor som tagit sitt liv kan vända sig till SPES för stöd och hjälp. Numret är 08 – 34 58 73. Mer information finns på www.spes.se.

JOURHAVANDE MEDMÄNNISKA 

Jourhavande medmänniska driver en telefonjour som är öppen för alla att ringa. 08-702 16 80. Mer information på www.jourhavande-medmanniska.se.

https://twitter.com/StadeDeReims/status/1246878278608183298?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1246878278608183298&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thesun.co.uk%2Fsport%2Ffootball%2F11333960%2Fbernard-gonzalez-dead-reims-suicide-coronavirus%2F