Klart: Se Messi och franska ligan direkt

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / BILDBYRÅN

Vill du se Messi och resten av stjärnorna i Ligue 1?

Nu står det klart att Expressen förvärvat sändningsrättigheterna för den franska ligan i fotboll och sänder alla matcher hela säsongen.

Första matcherna visas på söndag - bland annat med stormötet PSG-Lyon.

– Med Messi har PSG inte råd att förlora titeln en gång till, därför är den här säsongen viktigare än på länge, säger SportExpressens fotbollskrönikör Therese Strömberg.

Expressen fortsätter sin satsning på livesänd sport, och kan nu addera den franska högstaligan i fotboll, Ligue 1, till sitt utbud. 

Ligue 1, med världsstjärnor som PSG-spelarna Lionel Messi och Kylian Mbappé, har redan hunnit starta och i helgen spelas omgång 6. Från och med söndag startar Expressen sina sändningar och matcherna kommer att sändas för alla Expressen Premium-prenumeranter (mer information om hur du som inte redan är kund skaffar en prenumeration hittar du i faktarutan i texten). 

Matcherna kommer också gå att se för dig som har ett SportExpressen Play-abonnemang (sportexpressenplay.se).

SÅ SER DU LIGUE 1

Sändningarna har premiär söndag 19 september.

Från då sänds alla matcher resten av säsongen.

Alla matcher sänds på två plattformar hos Expressen:

 Expressen Premium. På expressen.se, du behöver vara eller bli Premiumkund för att se matcherna. Det kostar 79 kronor i månaden, då ingår allt Premiuminnehåll på expressen.se. Utan bindningstid.

 SportExpressen Play. På sportexpressenplay.se behöver du vara eller bli kund för att se matcherna. Det kostar 99 kronor första månaden, därefter 299 kronor i månaden. Utan bindningstid. Då ingår all livesport som sänds där, förutom Ligue 1 sänder vi även innebandyns SSL dam och SSL herr, fotbollsligorna Ettan och Elitettan plus andra matcher och tävlingar.

– Äntligen får alla i Sverige chansen att se Messi, Neymar, Mbappé och de andra superstjärnorna. Det blir fotbollsfest redan på söndag, som vi toppar med att sända stormatchen PSG-Lyon med studio där våra fotbollsprofiler ramar in matchen, säger Expressens sportchef Kalle Forssell.

”Det blir inte större än Messi” 

Studiosändningen inför PSG-Lyon startar 20.00 (avspark 20.45), och den leds av programledaren Philip Gadd tillsammans Expressen-profiler som Therese Strömberg, Daniel Kristoffersson, Petter Landén och Anel Avdic. 

PSG går in i matchen som serieledare med fem raka vinster. Lyon ligger på en sjunde plats i tabellen med åtta poäng. 

– PSG hade några av världens största stjärnor redan innan, men det är klart att det inte blir större än Messi. Det ökar dessutom pressen på PSG att de inte riktigt har råd att förlora titeln en gång till, så den här säsongen blir viktigare än på länge, säger Therese Strömberg. 

Utöver Ligue 1 sänds världens bästa innebandyliga SSL (herr och dam) på SportExpressen Play, precis som fotbollsligorna Ettan och Elitettan.  

Förvärvet att sända Ligue 1 i Norden görs i samarbete med den norska mediekoncernen Amedia, som är delägare i Bonnier News Local. 

SÖNDAGENS MATCHER I LIGUE 1

13.00: Nice-Monaco 

15.00: Angers-Nantes

15.00: Clermont-Brest

15.00: Reims-Lorient

15.00: Troyes-Montpellier

17.00: Marseille-Rennes

20.45: PSG-Lyon (studiostart 20.00) 

LÄS MER: Så gör du för att se Ligue 1 med Expressen Premium