Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart – här är Villas-Boas nya tränarjobb

Villas-Boas.
Foto: RICARDO MAZALAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DMITRY LOVETSKY / AP

Tränaren André Villas-Boas är tillbaka i den europeiska toppfotbollen. Den 41-årige portugisen har skrivit på ett tvåårskontrakt med franska ligafemman Marseille, där han ersätter Rudi Garcia.

"Vi är glada över att ha anställt en tränare som har nått framgång på den högsta nivån i Europa och andra delar av världen. Villas-Boas filosofi och inställning till fotboll överensstämmer med vad vi tror behövs för att väcka liv i klubben efter besvikelsen den här säsongen", säger Marseilles amerikanske ägare Frank McCourt till klubbens webbplats.

André Villas-Boas slog igenom i unga år – utan professionell spelarbakgrund – som en del av José Mourinhos tränarteam. Efter att ha vunnit ligan, cupen och Europa League under sin första säsong som huvudtränare i Porto fick han chansen i Premier League-klubbarna Chelsea och Tottenham, men har de fem senaste åren tränat ryska Zenit S:t Petersburg och kinesiska Shanghai SIPG.