Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaotiska dagarna runt superstjärnan

Kylian Mbappé.
Foto: ZAKI JOHN/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Kylian Mbappé.
Foto: DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK / DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Mbappé i samband med en träning inför Champions League-matchen mot Club Brügge..
Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

PSG nobbade nyligen ett bud på två miljarder kronor för Kylian Mbappé från Real Madrid, trots att han kan lämna gratis i sommar. 

Nu spelar klubben för att återta titeln i Frankrike, vinna Champions League – och för att få 22-åringen att stanna. 

– Vi ska försöka övertyga honom, säger mittfältaren Ander Herrera. 

2017 spenderade PSG närmare fyra miljarder för att värva in Neymar från Barcelona och Kylian Mbappé från Monaco. Efter det vann klubben tre raka ligatitlar och i slutet på säsongen 2019/20 tog de sig till sin första Champions League-final. 

Men de föll i den, 0-1 mot Bayern München och under den gångna säsongen tappade de sitt herravälde på hemmaplan när Lille tog hem Ligue 1. 

Så till den här säsongen rustade klubben för att återta tronen och på nytt allvar utmana om Champions Leaguesegern med en rad riktigt stora värvningar. 

De största värvningarna var Gianluigi Donnarumma från Milan, Sergio Ramos från PSG, Gini Wijnaldum från Liverpool, Achraf Hakimi från Inter. Och så Lionel Messi från Barcelona, förstås. 

Men sommarens mest uppseendeväckande historia var en övergång som inte blev av. 

PSG:s sommarvärvningar. Hakimi, Wijnaldum, Ronnarumma, Ramos och Messi.
Foto: GAO JING VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Kaoset kring Mbappé – PSG nobbade miljardbud

Under övergångsfönstrets sista vecka intensifierade Real Madrid sin jakt på Kylian Mbappé. Den spanska jätten har länge varit intresserad av – och länge kopplats ihop med – Mbappé, men att få PSG att sälja har inte varit lätt. 

Det var det inte nu heller, trots omständigheterna. Mbappé sitter på ett utgående kontrakt med PSG och är vid årsskiftet fri att förhandla med vilken klubb han vill om en gratis övergång till sommaren. 

Trots det försökte Real Madrid med allt de hade att värva honom redan nu i augusti. Med enorma bud. 

Enligt The Guardian kom först ett bud på 1,6 miljarder kronor som nobbades. Real höjde budet med 100 miljoner kronor och fick kalla handen igen. 

Enligt uppgift kom då Real Madrid med ett sista bud på övergångsfönstret sista dag på två miljarder kronor. Ett bud som PSG inte ens ska ha svarat på. 

Enligt PSG:s sportchef Leonardo är det dock en lögn. 

– Deras påstådda sista anbud kom aldrig, säger han enligt L'Equipe

PSG:s sportchef, Leonardo.
Foto: JACQUES BRINON / AP

Leonardos erkännande om Mbappé

Leonardo berättade i samband med att övergångsfönstret stängde att Mbappé hade hoppats få lämna, men att Real Madrids agerande omöjliggjorde en affär. 

– Vi är inte nöjda med hur Real Madrid betedde sig. Att komma till oss med en vecka kvar på fönstret och inleda förhandlingar om en av världens bästa spelare... Vi var tydliga direkt med att deras bud inte var tillräckligt bra då det var mindre än vad vi betalade för honom (1,8 miljarder kronor). 

– Så det kunde bara sluta så här, vi tänkte inte genomföra den här säsongen utan Kylian. 

Nu väntas Mbappé skriva på för Real Madrid i januari. 

– Han är en spelare som kommer att spela för Real Madrid vid någon tidpunkt. Vi kommer väldigt bra överens och jag skulle gärna ha honom i Madrid nu, säger Realspelaren, tillika Mbappés landslagskamrat, Karim Benzema. 

Lagkamraten: ”Vi ska försöka övertyga honom”

Från PSG-håll är de dock mer och mer hoppfulla om att Mbappé ska stanna. Med Lionel Messi i laget hoppas ledningen kunna övertala Mbappé att förbli projektet troget ett kontrakt till. 

– Jag tror inte att Kylian lämnar i slutet på säsongen. Hans relation till PSG är djup och just nu målar vi inte upp andra scenarier än att han stannar. Ingen här tänker på en framtid utan honom, säger Leonardo. 

Mittfältaren Ander Herrera menar att hur den här säsongen utvecklas kommer att avgöra huruvida Mbappé stannar i klubben eller inte. 

– Jag tror att den här säsongen kommer att påverka. Om han kan göra mycket mål och känna sig glad tror jag har stannar. Vi ska försöka övertyga honom att göra det.