Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skandalen: Träffas av flaska i huvudet

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP TT NYHETSBYRÅN

Jätteskandal i Ligue 1. 

Dimitri Payet träffades av en inkastad flaska och föll ihop. 

– Det är väldigt tråkiga scener, säger kommentatorn Richard Hermansson i Expressens sändning.

Det är en stormatch den här söndagskvällen i Ligue 1. Lyon tog emot Marseille och klockan hann inte ticka mot två minuter innan den avbröts. 

För i samband med en hörna för bortalaget blev det en publikskandal. Marseille storstjärna Dimitri Payet skulle slå hörnan men träffades istället av en flaska som kastades in av hemmapubliken. Payet föll ihop vid hörnflaggan och läkare kallades direkt in. Domaren beordrade spelarna att gå in till omklädningsrummet och i skrivande stund är det oklart om matchen kommer att spelas färdigt. 

Payet kunde resa sig några minuter senare med bandage runt huvudet. 

– Det är väldigt tråkiga scener. Skandalöst att det blir så. Vi får se om matchen återupptas. Säkerheten måste prioriteras för spelarnas skull, säger kommentatorn Richard Hermansson i Expressens sändning. 

Payes ska vara ”chockad”

Det är inte första gången Marseille utsätts för våld. Tre av de sju senaste bortamatcherna i Ligue 1 har lagets spelare blivit attackerade med inkastade föremål av motståndarsupportrarna. 

Enligt Get French Football News har personen som kastat flaska identifierats av säkerhetsvakter och förts ut. Lyon har också ställt ett krav på sina supportrar: sköt er annars blir ni bestraffade. Samtidigt uppges Payet vara ”chockad” över det som hänt. 

Efter drygt en timmes försening kom beskedet två olika besked. Först skulle matchen återupptas men det vägrade Marseille-spelarna gå med. Istället togs beslutet att skjuta upp matchen till ett senare datum.  

Ligaorganisationen meddelade att man kallar till krismöte imorgon måndag.