Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaoset: Planen stormad av fans

Supportrar stormade planen i halvtid mellan Lens och Lille.
Foto: JB Autissier via www.imago-images. / www.imago-images.de
När matchen väl kunde spelas klart vann Lens med 1-0.
Foto: JB Autissier via www.imago-images. / www.imago-images.de

Kaotiska scener i derbyt mellan Lens och Lille.

Hemmalagets supportrar stormade planen och rusade mot de rivaliserande fansen inför andra halvlek. 

Andra halvlek har fortfarande inte kunnat dra i gång

Den sjätte omgången av Ligue 1 bjöd på ett derby mellan Lens och regerande mästarna Lille, med svenske Gabriel Gudmundsson på bänken. Första halvlek på Stade Bollaert-Delelis blev mållös, men det är scenerna i pausen som kom att bli den stora händelsen från matchen.

Under halvtidsvilan stormade nämligen ett stort antal hemmasupportrar innerplanen och satte kurs mot Lilles supportrar i ena hörnet av arenan. Säkerhetsvakter fick gå emellan för att hålla de olika supportergrupperna isär.

I stället för att komma i gång med andra halvlek vid 18.00 som planerat blev den drygt 30 minuter försenad. Detta efter att lagen hållit ett krismöte om huruvida matchen skulle kunna återupptas. Det uppger Lille på sitt Twitterkonto.

Matchen slutade 1-0 till hemmalaget Lens. Przemyslaw Frankowski blev matchens enda målskytt med en kvart kvar att spela. Lens klättrar därmed till en tillfällig andraplats i Ligue 1, samtidigt som Lilles kräftgång fortsätter. Regerande mästarna har bara vunnit en match och ligger på 13:e plats. 

Andra incidenten för säsongen

Ligue 1-säsongen är knappt sex omgångar gammal, men har redan haft två fall av rejäla oroligheter på läktarna.

Utöver Lens-Lille tvingdes matchen mellan Nice och Marseille i slutet av augusti att avbrytas. Då uppstod oroligheter efter att Marseilles Dimitri Payet fått ett föremål kastat mot sig när han skulle slå en hörna, varpå han kastade tillbaka föremålet upp på läktaren. 

Då stormade Nice fans planen och tumult utbröt där flera av Marseilles spelare påstår att de utsattes för fysiskt våld. Matchen kommer att spelas om, och flera spelare och ledare har fått hårda straff efter skandalscenerna