Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Monsteravtalet klart: Tjänar 1,2 miljarder

Foto: DPPI/JEAN CATUFFE/LIVEMEDIA/SHUT / DPPI/JEAN CATUFFE/LIVEMEDIA/SHUT SHUTTERSTOCK
Foto: JOHN SPENCER/SIPA/SHUTTERSTOCK / JOHN SPENCER/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Nu är det officiellt.

Neymar har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt med Paris Saint-Germain.

Avtalet uppges vara värt 1,2 miljarder kronor, vilket innebär en årslön på 300 miljoner.

Det hade ryktats en del om en återkomst i Barcelona.

Men det blir ingen flytt.

Under lördagsförmiddagen meddelar Paris Saint-Germain på sin officiella hemsida att man har skrivit ett nytt fyraårskontrakt med Neymar. 

– Jag är väldigt glad över att förlänga med PSG. Sanningen är att jag är väldigt lycklig över att stanna här i många år framöver, att få vara en del av det här projektet, att vinna titlar och att realisera vår största dröm, som är Champions League, säger 29-åringen.

Han fortsätter:

– Det känns bra att förlänga och att fortsätta vara en del av den här klubbens historia.

Neymar uppges tjäna 300 miljoner per år

Enligt uppgifter till L'Equipe är avtalet värt drygt 300 miljoner kronor per säsong, vilket ger Neymar över 1,2 miljarder kronor fram till 2025. Dessutom ska brassen ha en klausul som ger honom ordentligt med bonusar om PSG vinner Champions League inom de närmaste säsongerna.

Neymar anslöt till PSG 2017 och om han fullföljer sitt nya kontrakt kommer han alltså att ha spelat åtta säsonger för klubben.

– Den primära anledningen till att jag fattade det här beslutet är lycka. Jag är nöjd över att få vara en del av den här gruppen och det här laget. Sen är det självklart så att samhörigheten som jag har byggt upp med PSG , det hårda arbetet som vi lägger ner varje dag, spelarna och den fantastiska tränaren... alla de här sakerna får mig att tro på projektet ännu mer.