Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jätteaffären klar - Icardi går till PSG

Foto: ANDREA STACCIOLI / INSIDEFOTO / IMAGO IMAGES / INSIDEFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: NURPHOTO - S / DANILO DI GIOVANNI/NURPHOTO/SIPA SIPA USA

Nu är det officiellt.

Mauro Icardi, 26, har bråkat sig hela vägen från Milano till Paris.

– Jag vill tacka PSG för att de tror på mig, säger han till klubbens hemsida. 

Den argentinske anfallsstjärnan har haft en makalös sejour i Inter.

Och slår man ihop det med åren i Palermo är det bara att konstatera att 26-åringen gjort 121 mål på 219 matcher i Serie A.

Nu har han troligtvis spelat sin sista.

Icardi, som under flera säsonger var lagkapten i den blåsvarta Milanoklubben, har under det senaste året legat i en infekterad konflikt med Inter. Något som har lett till att han för tillfället är inne i process med att stämma klubben för diskriminering. 

Hans krav: 16 miljoner kronor i skadestånd.

Mauro Icardi klar för PSG

Den senaste tiden har det surrats om en övergång till den franska superklubben Paris Saint-Germain och sent under Deadline day meddelade PSG att affären är i hamn.

På klubbens hemsida deklarerar man att det rör sig om ett lån över säsongen 2019/2020 med en köpoption, som enligt uppgifter i Frankrike ligger på cirka 750 miljoner kronor.

– Jag vill passa på att tacka Paris Saint-Germain för att de har förtroende för mig. Jag kommer ge allt jag har för att hjälpa mitt nya lag att ta sig så långt som möjligt i alla turneringar, säger Icardi.

Han fortsätter:

– PSG har utvecklats till en maktfaktor internationellt och har attraherat några av de största spelarna de senaste åren. Ambitionerna är höga och jag är säker på att vi har allt för att kunna ta nästa steg. Jag ser verkligen fram emot att spela på Parc des Princes, en arena känd för sin skönhet och passion.