Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Italiens guldhjälte från EM presenterad av PSG

Gianluigi Donnarumma med guldmedaljen efter EM.
Foto: YARA NARDI / REUTERS BILDBYRÅN
Donnarumma släppte bara in två straffar i EM-finalens straffläggning mot Italien.
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Då var det officiellt. 

Italiens straffräddare Gianluigi Donnarumma, 22, till Paris Saint-Germain.

Kontraktet sträcker sig över fem år. 

Gianluigi Donnaruma räddade Bukayo Sakas straff i EM-finalen, som betydde att hans Italien tog guldet. Dessförinnan så hade han också stoppat Jadon Sanchos försök. Han var straffsparksläggningens stora stjärna. 

Nu väntar nya äventyr för 22-åringen, som trots sin ringa ålder vaktat AC Milans mål sedan 2015 – då han var 16 år – och gjort 215 matcher i klubben. Den franska huvudstadsklubben Paris Saint-Germain blir hans nya adress. Kontrakten sträcker sig över sommaren 2026.

Övergången har länge varit på gång, men blev under onsdagen officiell.

Vill sprida glädje

I EM-finalen var det inget vilt firande från Donnarumma efter att han räddat den avgörande straffen. Förklaringen var att han inte visste att Italien hade vunnit. 22-åringen hoppas däremot på att få sprida glädje i sin nya klubb.

– Jag är glad över att få komma till den här enorma klubben. Jag är redo för att ta mig an nya utmaningar och fortsätta växa. Jag vill vinna så mycket som möjligt med PSG och skänka glädje till supportrarna, säger han till PSG:s hemsida

https://twitter.com/PSG_inside/status/1415364861324898313