Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot Neymar efter festbilderna

Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN
Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Neymar saknades när PSG mötte Nantes under tisdagen. 

Brasilianaren hade dragit på sig en skada – men många kunde inte låta bli att göra kopplingen till födelsedagsfesten som Neymar arrangerade i helgen. 

– Det ger intrycket av att vi inte är seriösa, säger PSG:s tränare Thomas Tuchel. 

Neymar ska enligt PSG ha dragit på sig en bröstkorgsskada i samband med helgens ligamatch mot Montpellier, och att han därför inte kunde resa med laget till Nantes på tisdagen. 

Under söndagenskvällen firade Neymar sin födelsedag med en stor fest på nattklubben Yoyo Club i centrala Paris. Temat gick i vitt och flera av gästerna var välkända PSG-stjärnor: Edinson Cavani, Mauro Icardi, Thiago Silva. 

Kylian Mbappé, som skapade rubriker efter sin konfrontation med tränaren Thomas Tuchel under Montpellier-matchen, närvarade inte på festen. Han var i stället på en välgörenhetsgala på Disneyland, som anordnades av Blaise Matuidi.

Flera franska medier gör nu kopplingar mellan festen, som ska ha pågått in på måndagsmorgonen, och avsaknaden av Neymar i tisdagens match. 

”Det är svårt att inte koppla ihop bröstkorgsskadan och söndagens fest”, skriver Le Parisien. 

”Innebär det här problem för PSG?”, skriver CNEWS. 

Neymar får kritik efter sin fest

Franska tv-kanalen RMC:s Vincent Moscato är hård i sin kritik. 

– Jag står inte ut med Neymar längre. Du är inte drottningen av England, du är inte en showbiz-kille, någon Shakira eller en Kardashian. Du är en idrottsman som måste hålla dig i form och vara exemplarisk, säger Moscato i RMC:s sändning. 

– Kylians beteende och Neymars fest är distraktionsmoment och det ger intrycket av att vi inte är seriösa. Det ger intrycket att vi inte är fokuserade till hundra procent, säger PSG-tränaren Thomas Tuchel. 

Samtidigt tonade han ner det hela. 

– Är det det bästa sättet att förbereda sig för en match? Nej. Är det den värsta saken i världen? Nej. 

PSG vann tisdagens match mot Nantes med