Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ikonens kritik mot Messi-värvningen

Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX REX FEATURES

Stjärnspäckade PSG fick bara 1-1 mot Club Brügge.

Nu ifrågasätter den förre storspelaren Michael Owen värvningen av självaste Leo Messi. 

– Jag kan inte riktigt förstå varför PSG är en av favoriterna att vinna Champions League, säger Owen enligt Daily Mail

När Paris Saint-Germain värvade Leo Messi i somras var fotbollsvärlden enig om en sak. Anfallet med Messi, Kylian Mbappé och Neymar skulle komma att bli världens bästa.

Så här långt har anfallstrion inte riktigt fått i gång produktionen. Varken Messi eller Neymar har spelat speciellt mycket i säsongsinledningen, och det är Kylian Mbappé som stått för målskyttet i PSG.

I onsdagens Champions League-match mot Club Brügge startade Messi, Neymar och Mbappé till slut ihop för första gången någonsin. 

Resultatet?

1-1 och hela stjärntrion förblev mållös. Nu vädrar den tidigare anfallsstjärnan Michael Owen, i dag expert i brittisk tv, kritik mot att PSG överhuvudtaget valde att värva Messi. 

– Det är fantastiska spelare var och en för sig. Men de tre tillsammans gör enligt mig laget svagare. Jag kan inte riktigt förstå varför PSG är en av favoriterna att vinna Champions League. Jag tycker att de engelska lagen är överlägsna dem, säger Owen enligt Daily Mail.  

Kritiken mot värvningen av Messi

Utöver Messi plockade PSG in Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos och Gianluigi Donnarumma under sommarens transferfönster. 

– Jag kan nästan känna att deras värvningar av Donnarumma och Sergio Ramos ger PSG större chans att vinna Champions League än Messi, säger Owen. 

Han får dock mothugg av ytterligare en storspelare, nämligen Rio Ferdinand. Han pekar ut vikten av att tränaren Mauricio Pochettino hittar rätt balans på PSG:s mittfält som nyckeln. 

– Det finns spelare som kan transportera boll över planen till de riktigt bra spelarna på topp som kan orsaka motståndarna skada, säger Ferdinand. 

LÄS MER: Så gör du för att se Ligue 1 med Expressen Premium