Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”I dag begärde Cavani att få lämna klubben”

Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA

Drömbesked för alla klubbar som jagar anfallare:

Edinson Cavani, 32, vill lämna PSG.

– Vi får se hur det här utvecklar sig de närmaste dagarna, men vi kommer lyssna på honom, säger sportchefen Leonardo.

Nu är det på riktigt. Edinson Cavani vill lämna PSG - redan i detta fönster.

Det bekräftar sportchefen Leonardo efter 1-0-segern mot Lorient, enligt flera medier. 

– Vi säger alltid samma sak om Cavani. Vi har hoppats att han ska stanna i klubben. Men i dag begärde han att få lämna klubben. Nu ser vi över situationen och jag är inte säker på att han är kvar här i februari, säger Leonardo som erkänner att PSG redan nobbat bud från en storklubb.

– Vi hade ett erbjudande från Atletico Madrid. Men det var inte tillräckligt bra sätt till spelarens värde. 

Flera Premier League-klubbar jagar

Edinson Cavani har gjort över 13 mål elva säsonger i rad. Först i Napoli och sedan 2013 i PSG. Som bäst var han säsongen 2016/17 - då Zlatan just hade lämnat för Manchester United - när han tryckte dit 35 kassar.

Den här säsongen har 32-åringen fått mindre speltid då Thomas Tuchel i stället satsat på Kylian Mbappé och Mauro Icardi på topp. Cavani har bara startat fyra ligamatcher och gjort två mål.

Vid sidan av Atletico Madrid har flera klubbar i England uppgetts vara ute efter uruguayanens tjänster. Som Manchester United, Chelsea och Tottenham.

– I dag kan jag inte säga att han kommer att lämna, men han har lämnat in ett önskemål att få lämna. Vi har aldrig funderat på att sälja honom tidigare. Vi får se hur det här utvecklar sig de närmaste dagarna, men vi kommer lyssna på Cavani för vi respekterar honom, säger Leonardo.

Kontraktet med PSG går ut i sommar.