Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllade serien dyker upp under matchen

Ett tifo med motiv från den animerade serien Rick and Morty bland Strasbourgs fans.
Strasbourg slog Metz med 3-0 i Ligue 1.
Foto: Elyxandro Cegarra via www.imago-images.de / www.imago-images.de

Fansen bjöd laget på ett något märkligt tifo.

Då svarade Strasbourg med att ge dem en storseger.

Hemmalaget krossade Metz med 3-0 och tog sin andra seger för säsongen i Ligue 1. 

Den sjätte omgången av Ligue 1 inleddes på fredagskvällen. Inför matchen bjöd Strasbourgs hemmasupportrar på ett tifo som vanligtvis inte brukar synas på fotbollsläktare.

En stor flagga med ett motiv från den populära tv-serien ”Rick and Morty” vecklades ut över läktaren. I ”Rick and Morty” får tittarna följa vetenskapsmannen Rick som tar med sitt barnbarn Morty på flera vilda äventyr i rymden och parallella universum. 

Fansens hälsning verkar ha gjort Strasbourgs spelare gott. För i matchen mot Metz var det inget snack. Ludovic Ajorque gav hemmalaget ledningen på straff efter sex minuters spel. Sedan klev Habib Diallo in i handlingen. Med två mål på en kvart dödade senegalesen spänningen i matchen som slutade 3-0 till Strasbourg.

Segern var ”Racings” andra för säsongen, och laget parkerar på tionde plats i en haltande tabell. 

För Metz fortsätter däremot den blytunga inledningen på säsongen. Laget är fortfarande segerlöst efter sex omgångar och har bara skrapat ihop tre poäng.