Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotade journalist – ber om ursäkt

André Villas-Boas.
Foto: STEVEN PASTON / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
André Villas-Boas.

André Villas-Boas ber om ursäkt.

Den portugisiske tränaren hotade och slog en journalist efter en förlust borta mot Rennes.

– Det var en reaktion som jag ångrar, säger Villas-Boas på en presskonferens.

Olympique Marseille föll tungt borta mot Rennes i Ligue 1 i onsdags efter att laget tappat en 1-0-ledning och släppt in det avgörande målet under slutminuterna.

Då rann det över för tränaren André Villas-Boas efter matchen och han tog ut sin frustration på en journalist från den Marseille-baserade tidningen La Procence. Enligt ögonvittnen blev journalisten både hotad och klappad hårt över axlarna två gånger innan han blev förolämpad på portugisiska.

I torsdagens tidning publicerade sedan La Procence en artikel med rubriken ”När Villas-Boas förolämpar och hotar en av våra journalister”.

André Villas-Boas ber om ursäkt

Efter uppståndelsen ber Villas-Boas om ursäkt för sitt beteende.

– Det var en reaktion som jag ångrar, säger Villas-Boas på en presskonferens enligt L'Équipe.

– Det var en reaktion som en person inte ska få, jag ångrar det och jag är redo att be om ursäkt till journalisten.

Han står dock fast vid sin kritik mot journalisten och säger att han har rätt att vara kritisk eftersom ”yttrandefriheten är en av de mest värdefulla mänskliga rättigheterna”.

– Jag har inga problem med pressen eller med kritik men jag tyckte att två artiklar var dåliga. Enligt mig angrep de min värdighet och integritet, både i min yrkesroll och som person.