Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Henry återvänder – tar över krisklubben

Foto: NICO VEREECKEN / PHOTO NEWS / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
Foto: KERIM OKTEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Thierry Henry är tillbaka i Monaco – den här gången som tränare. 

Ikonen har fått uppdraget att hjälpa den krisande storklubben, bekräftar Monaco på Twitter. 

Som spelare betraktas Thierry Henry som en av Premier Leagues absolut största genom tiderna. Han var talismanen, fixstjärnan i Arsène Wengers mest framgångsrika upplaga av Arsenal, laget som gick obesegrat i ligan säsongen 2003/2004. 

Efter att ha avslutat karriären med en sejour i MLS förklarade sig fransmannen redo att bli tränare. Han inledde med att träna ungdomslag i Arsenal och gick sedan vidare till att bli assisterande åt Roberto Martinez i Belgiens landslag. Nu ska Henry för första gången bli huvudtränare åt ett seniorlag.

Henry tar över Monaco

AS Monaco har bekräftat att Henry tar över klubben över sparkade Leonardo Jardim. Monaco gjorde stor succé under säsongen 2016/2017 när man skrällvann Ligue 1 framför Paris Saint-Germain och gick hela vägen till semifinalerna i Champions League.  Den här säsongen har inletts katastrofalt för Monaco, som ligger på 18:e plats i ligatabellen. 

https://twitter.com/AS_Monaco/status/1051032918108381185

Henry inledde sin proffskarriär i Monaco och kom till klubbens akademi redan som 13-åring. Enligt fransk press har han skrivit på ett treårskontrakt. 

En annan klassisk klubb, Aston Villa, påstods också ha försökt anställa Henry som tränare – vilket ikonen också antyder i sitt senaste Instagram-inlägg. 

"Jag var lyckosam nog att få väldigt attraktiva erbjudanden de senaste månaderna, men Monaco kommer att ligga mig varmt om hjärtat. Efter att ha inlett min karriär som spelare här verkar det ödesbestämt att jag också ska påbörja min tränarbana här", skriver Henry.