”Har haft stunder då jag ville sluta spela”

Neymar.
Foto: FEP VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Neymar under en match mot Marseille i september.
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Neymar påverkas av att leva sitt liv i rampljuset.

Elaka kommentarer i sociala medier spelar ingen roll men det har ändå hänt att han funderat på att sluta med fotboll.

– En gång kom jag till punkten att jag frågade mig själv varför jag skulle fortsätta spela, säger Neymar till Gaffer.

Neymar har haft ett turbulent liv sedan han slog igenom på den internationella fotbollsscenen.

Han har hyllats för sina fotbollskonster men kritiserats för andra saker både på och utanför fotbollsplanen. Bland annat har han länge uppmärksammats för sina filmningar, ordnat en jättefest trots coronapandemin och varit anklagad för våldtäkt.

Nu berättar Neymar själv om hur han ser på sin tillvaro som superstjärna.

– Jag är en väldigt modig person, min största kraft är mitt mod. Det är dock svårt att se vad människor ser i mig. När jag var barn var det enkelt. Jag var alltid killen som var bättre än genomsnittet i alla grupper. Jag var alltid bland de bästa och gjorde mig populär i staden Santos. Det var lättare då. Men nu? Det är svårt att svara på för jag tror att jag har blivit en stor idol i dag, en ikon inom fotbollen, säger Neymar till Gaffer.

Neymar: ”Funderade på att sluta”

Neymar berättar också att han inte bryr sig om hat som han får i sociala medier men att hans familj, vänner och lagkamrater kan bli upprörda när de läser vad som skrivs till honom.

Det har dock även funnits stunder då han inte velat bort från rampljuset.

– Jag kommer aldrig tappa passionen för fotboll men jag har haft stunder då jag ville sluta spela. En gång kom jag till punkten att jag frågade mig själv varför jag skulle fortsätta spela om jag inte gillade det. Jag brukade gå hem frustrerad och sen kom jag ihåg allt jag hade gjort för att komma dit jag är. Kärleken till fotbollen lugnade ner mig och tog mig tillbaka till verkligheten, säger Neymar.

– Jag har väldigt tur. Verkligen. Jag har uppnått många saker i min karriär som gjort mig och min familj otroligt lycklig.