Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hans lagkamrater är irriterade på honom”

Mbappé slår ännu ett rekord – gör sitt 50:e i franska ligan
Foto: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON, VIA WWW.IM / IMAGO IMAGES/SVEN SIMON WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS BILDBYRÅN

Kylian Mbappé är på väg att bli världens största fotbollsstjärna. 

Nu varnas han av den franske VM-hjälten Emmanuel Petit. 

– Han måste vara försiktig med sitt beteende, säger 49-åringen till RMC. 

Som 21-åring har Kylian Mbappé vunnit VM och firat fransk ligaseger tre gånger, bara för att nämna några meriter. Och den franska talangen fortsätter att utvecklas i PSG, där han gjort 30 mål den här säsongen. 

Samtidigt har flera franska medier rapporterat om Mbappés svala relation med PSG-supportrarna, och gång på gång uppges anfallaren, som dessutom är född och uppvuxen i en förort till Paris, vara på väg till Real Madrid. 

Nu medger Emmanuel Petit, fransk fotbollsikon som vunnit både VM- och EM-guld, att han delvis förstår fansens inställning. 

Kylian Mbappé kritiseras av Emmanuel Petit

– Han har börjat irritera mig mer och mer. Han försöker tvinga fram saker för mycket. Han försöker tvinga fram saker och tar fel beslut. Till och med hans lagkamrater är irriterade på honom, säger Petit i RMC:s podcast ”Team Duga”

– Det är irriterande att han sätter sån press på sig för att kunna vinna Ballon d'Or.

Att Mbappé på ett överdrivet sätt söker lägen för målchanser har varit uppe för diskussion tidigare. Enligt Daily Mail kritiserades Mbappé efter en cupmatch mot St Etienne, där stjärnan försökte sig på ett konstnummer när PSG ledde med 6-1 och därefter gestikulerade besviket när bollen inte gick i mål. 

– Han måste vara försiktig med sitt beteende. För mycket ”Neymar-isering” kan vändas mot honom, säger Emmanuel Petit.