Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Folk blir chockade över den kostnaden"

Foto: BULLS BILD.
Foto: BULLS BILD.
Foto: BULLS BILD.

När tisdagens lagträning ställdes in passade Zlatan Ibrahimovic och flera av hans lagkamrater i PSG på att resa till Las Vegas.

Trippen har väckt reaktion i Frankrike inför PSG:s match mot Rennes på fredag.

– Om Rennes skulle vinna matchen, då skulle folk kunna tro att det beror på Las Vegas-trippen, säger forne PSG-tränaren Luis Fernandes till Le Parisien.

I helgen tog Zlatan Ibrahimovic sin 29:e klubbtitel i karriären när Paris Saint-Germain slog Lille med 2-1 i franska ligacupen. Zlatan kände uppenbarligen att det var läge att fira, och tillsammans med flera lagkamrater flög 34-åringen över till den amerikanska västkusten. Bilder som SportExpressen fått tag på visar hur Zlatan slappnar av på det femstjärniga lyxhotellet Encore i Las Vegas.

På bilderna syns flera av Zlatans lagkamrater i PSG, däribland Javier Pastore och Marco Verratti, på vad som ser ut att vara ett poolparty.

Zlatan åkte till Las Vegas

Resan har väckt uppmärksamhet runtom i världen och har blivit en snackis i Frankrike – speciellt med tanke på att både Pastore och Verratti kämpat med skadebekymmer den senaste tiden.

"Vissa gnisslar tänder", skriver Le Parisien.

"Man refererar till risken att spelarna kan ta skada av en 20 timmar lång flygresa och tidsskillnaden på nio timmar, inför PSG:s match mot Rennes på fredag."

France Football har i en omröstning på sin sajt ställt frågan till läsarna: Är det chockerande att PSG-spelarna flyger till Las Vegas under säsongen? 58 procent har i skrivande stund svarat ja.

"Måste värna om klubbens image"

Le Parisien har intervjuat två före detta PSG-tränare om resan, Luis Fernandez och Vahid Halilodzic.

– Det är inget konstigt med att ha tre dagar ledigt. Och generellt sett brukar spelarna få åka vart de önskar. Klubben är medveten om det och det är inget att oroa sig över, säger Fernandez.

– Men om Rennes skulle vinna matchen, då skulle folk kunna tro att det beror på Las Vegas-trippen. Man måste vara försiktig så att man inte ger sken av att ta lätt på motståndet. Man måste värna om klubbens image.

– Spelarna har råd med att kosta på sig. Vissa kommer att bli chockade över kostnaden, men PSG hör till en annan värld, säger Halilodzic.