Foto: Yoan Valat / Epa / TtFoto: Yoan Valat / Epa / Tt
 Foto: Yoan Valat / Epa / Tt
Foto: Thibault CamusFoto: Thibault Camus
 Foto: Thibault Camus

Eiffeltornets svar – efter Zlatans utspel

Publicerad

Zlatan har lagt fram ett förslag för hur PSG ska få honom att stanna.

– Som det ser ut just nu kommer jag inte att stanna. Men om de byter ut Eiffeltornet mot en staty av mig så lovar jag att stanna i PSG, säger han till BeIn sports.

"Jag älskar din humor, Ibra", skriver Eiffeltornets officiella Twitter-konto.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

I dag var Zlatan Ibrahimovic ytterst delaktig när PSG säkrade ännu en ligatitel.

Svensken gjorde fyra mål när PSG vann med 9-0 mot tabelljumbon Troyes och säkrade en rekordtidig ligatitel.

Efter dagens alla mål är Ibrahimovic de stora europeiska ligornas bästa målskytt tillsammans med Cristiano Ronaldo som båda har gjort 27 ligamål.

Utöver det leder Zlatan även assistligan i Ligue 1 med 11 assist.

Men i sommar går Zlatans kontrakt med de franska giganterna ut. Och han vet inte vad som händer i framtiden.

– Jag är glad just nu och har alltid haft en bra relation med PSG:s supportrar och med klubben. De har alltid tagit bra hand om mig.

– Jag har en och en halv månad kvar att njuta av här. Vad som händer nästa år vet jag inte, men just nu ser det inte ut som att jag kommer vara här, säger han till BeIn sports.

Men han har ett förslag på något som skulle vara oemotståndligt.

– Jag tror inte att folk bakom den här klubben skulle kunna byta ut Eiffeltornet mot en staty av mig, men om de gör det så lovar jag att stanna, haha, säger den svenske anfallaren.

Zlatan fick därefter svar från Eiffeltornets officiella Twitter-konto.

"Jag älskar din humor, Ibra. Och Paris är väldigt vackert härifrån. Men det är jag som är Eiffeltornet", skriver "tornet".

Bra förhandlingsläge

Zlatan Ibrahimovic fyller 35 år i höst men lär inte ha problem med att kunna välja var han vill spela. Och hans nuvarande arbetsgivare verkar sugna på att få svensken att krita på igen.

PSG:s president Nasser Al-Khelafi klargjorde efter matchen att PSG hoppas kunna säkra en kontraktsförlängning med Zlatan.

– Vi tycker att han är fantastisk. Vi vill att han ska stanna, vi kommer att diskutera det med honom, säger han enligt L'Equipe.

Tidigare den här veckan skrev även ansedda franska tidningen L'Equipe att Manchester United vill ha svensken nästa säsong.

 

"Som det ser ut just nu kommer jag inte stanna", skriver de på Twitter.

 

 

"Om de byter ut Eiffeltornet mot en staty av mig så lovar jag att stanna i PSG", skriver de på Twitter.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag