Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter Zlatan-domen: PSG kan överklaga

Foto: Yoan Valat / Epa / Tt
PSG:s sportchef Olivier Letang anländer till kommitténs huvudkontor. Foto: Thomas Samson

Fyra matchers avstängning blev resultatet av Zlatan Ibrahimovics utbrott efter förlustmatchen mot Bordeaux.

Men enligt franska tidningen L'Equipes uppgifter funderar Paris Saint-Germain på att överklaga.

Strax efter klockan 23:30 i går meddelade Ligue 1:s disciplinära kommitté sitt beslut. Zlatan Ibrahimovic ska avtjäna fyra matchers avstängning.

– Han har blivit avstängd på grund av sitt förolämpande och kränkande ordval, säger disciplinnämndens president Sebastien Deneux.

Avstängningen, som är en konsekvens av Zlatans utbrott efter förlusten mot Bordeaux i mars, träder i kraft på måndag. Svensken kan därmed spela lördagens ligacupfinal mot Bastia, men missar mötena med Nice, Lille, Metz och Nantes i Ligue 1.

PSG missnöjda

PSG var representerade på kommitténs möte av sportchefen Oliver Létang. När han lämnade proceduren på torsdagskvällen var han klar med vad han väntade sig för besked.

– För oss borde Zlatan inte få något straff alls eftersom han inte sagt något stötande till domarna. Den fjärde domaren har bekräftat att uttalanden kom efter att den officiella "dörren" hade stängt, sa Létang när han kom ut från mötet.

Nu rapporterar L'Equipe att PSG funderar på att överklaga beslutet. Man verkar dessutom ha det franska folket på sin sida. I en omröstning utförd på L'Equipes hemsida säger över 60 procent av de nästan 15 000 röstande att straffet var för hårt.

Reser till Sverige

Zlatan är dessutom avstängd i onsdagens Champions League-möte mot Barcelona, efter en tackling på Chelsea-stjärnan Oscar i åttondelsfinalerna. L'Equipe skrev i går att Zlatan planerar att ta en mini-semester i Sverige och jaga älg nästa vecka – om vädret tillåter.

L'Equipe verkar dock att ha missat att älgjakten i Sverige börjar först i september.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!