Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Domen: Han offras i PSG:s stjärnanfall

Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: J E E/SIPA/SHUTTERSTOCK / J E E/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA

Tre av världens bästa spelare i anfallet.

Men än så länge har det inte klickat mellan Leo Messi, Neymar och Kylian Mbappé.

Nu pekas Mbappé ut som den spelare som offras i det stjärnspäckade PSG-anfallet.  

Sedan Leo Messi kom till Paris Saint-Germain i augusti har förväntningarna på anfallstrion varit skyhöga. Hittills har fotbollsvärlden fått vänta på att se Messi, Neymar och Mbappé börja leverera som en anfallstrio.

De tre stjärnorna har spelat två matcher ihop. Dels mot Lyon i ligan, men också i Champions League-matchen mot Club Brügge utan att någon av dem hittat nätet från öppet spel.

Den spanska tidningen Marca har djupdykt i spelarnas statistik från matcherna tillsammans. Och de kommer fram till att det är Kylian Mbappé som ”offras” i Mauricio Pochettinos spelsystem. Mot Lyon spelade fransmannen 90 minuter, men rörde bara bollen vid 28 tillfällen. Det är hans lägsta notering på ett och ett halvt år. 

Marca: Mbappé offras i PSG

I matcherna Neymar, Messi och Mbappé har spelat ihop har Kylian Mpabbé trots allt gjort två assist. Båda har kommit från situationer där han utgått från en kant, en position Mbappé har fått ge upp när Pochettino hittat ett sätt att få in Leo Messi i laget, allra helst centralt i planen. 

De senaste dagarna har det stormat kring Mbappé. Allt började med att han på bänken i matchen mot Montpellier kallade Neymar för ”idiot” när brassen spelade fram Julian Draxler som gjorde mål. Enligt Marca var Mbappé upprörd över att Neymar inte valt att passa honom tidigare under matchen. 

Dagen efter rapporterade den franska tidningen L'Equipe att Mbappé känner sig isolerad i PSG:s omklädningsrum, mycket på grund av den stora andelen spansktalande spelare som värvats in de senaste åren. 

ANNONS: Streama UEFA Champions League - bara på Telia och C More.