Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djibril Cissé har lämnat polisstationen

Cissé.
Foto: Paolo Bruno
Valbuena.
Foto: Serge Haouzi

Djibril Cissé blev indragen i en misstänkt utpressningsskandal mot landslagskamraten Mathieu Valbuena.

Under kvällen släpptes han, rapporterar Getfootballnewsfrance.com.

– Det finns ingen utpressning, jag varnade honom bara, säger Cissé.

Fyra män har gripits i en utpressningshärva mot franska landslagsstjärnan Mathieu Valbuena. Flera franska sajter rapporterade under tisdagsmorgonen att landslagskollegan Djibril Cissé var en av de fyra männen.

Cissé anklagas, tillsammans med övriga män, för att ha utövat utpressning mot just Valbuena. Enligt 20 minutes har en sexvideo dessutom varit inblandad.

Släpptes av polis

Men under tisdagskvällen kommer nya rapporter: Cissé har släppts av den lokala polisen i Versailles, som genomförde gripandet.

Cissé själv kommenterade också händelen:

– Det här är någonting som kunde ha skadat oss båda. Men det handlade inte om någon utpressning, jag varnade honom bara, säger Cissé.

– Valbuena lämnade in ett klagomål till polisen, där mitt namn nämndes. Då tog de in mig för förhör och sen lämnade jag. Det är allt som har hänt.

Det återstår ännu att se om något åtal kommer att väckas mot de övriga tre männen. Enligt franska korrespondenten Jonathan Johnson krävde de Valbuena på upp emot en miljon kronor för att inte släppa sexfilmen till allmänheten.

Cissé slog igenom i Auxerre och har därefter spelat i Premier League vid tre tillfällen: i Liverpool, Sunderland respektive Queens Park Rangers. Under sin tid på Anfield gjorde han 24 mål på 79 matcher.