Zlatan Ibrahimovic. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENSTZlatan Ibrahimovic. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Marc Ausset Lacroix / Bestimage / STELLA PICTURESFoto: Marc Ausset Lacroix / Bestimage / STELLA PICTURES
 Foto: Marc Ausset Lacroix / Bestimage / STELLA PICTURES
Foto: Jacovides-Moreau / BestimageFoto: Jacovides-Moreau / Bestimage
 Foto: Jacovides-Moreau / Bestimage

"Det är väldigt privat, väldigt personligt"

Publicerad

I en öppenhjärtig intervju med Sport & Style berättar Zlatan Ibrahimovic om hur han ser på sina söners framtid som eventuella fotbollsproffs och vilket inflytande sambon Helena Seger har på hans projekt.

Dessutom berättar den svenske stjärnan om en av sina största hobbys - nämligen att fiska.

– Jag tror att det är den mest populära aktiviteten i världen, inte bara i Sverige, säger Ibrahimovic.

Det är ännu oklart var Zlatan Ibrahimovic, som har ett utgående kontrakt med Paris Saint-Germain, spelar nästa säsong.

I en öppenhjärtig intervju med Sport & Style vill den svenske superstjärnan inte ge några ledtrådar om den kommande säsongen, men däremot berättar han desto mer om sina projekt på sidan av planen.

Ibrahimovic menar att han har många människor runt sig som hjälper honom med projekten, men menar att sambon Helena Seger inte är så involverad som man kan tro.

– Hon är mer en mor. Hon tar hand om vårt hem. Hon är involverad i vissa projekt men inte alla. De personer som jobbar med dessa projekt är väldigt involverade. Helena, min tjej, har bara lite inflytande, säger anfallaren.

Zlatan: "Önskar att de blir ninjor"

Ibrahimovic pratar också om sina söners framtid - och får av magasinet frågan om han vill att de ska bli fotbollsproffs.

– Sanningen är att jag önskar att de blir två ninjor. Nej seriöst, de får bli vad de vill. Men de måste alltid lära sig att respektera andra och att ha självdisciplin. Det är mina regler. Även om de fortfarande är unga pojkar och har en lång väg kvar så gör de det redan mycket bra måste jag säga, svarar stjärnan.

Han tvekar dock inte på att sönerna hade blivit bra fotbollsspelare om de hade velat.

– De lär sig fortfarande. Om de har mitt DNA så kommer de att bli bäst i världen, säger Ibrahimovic och skrattar.

Zlatan: "Det är något väldigt privat"

Anfallaren får också frågan om ifall han tror att fiske - som han själv är ett stort fan av - är en typisk svensk hobby.

– Jag tror att det är den mest populära aktiviteten i världen, inte bara i Sverige. Det är något väldigt privat, väldigt personligt. Jag gillar det enkla faktum att vara utomhus, ta mig tid att koppla av och samtidigt känna lite adrenalin genom att fiska. I dessa stunder känner jag mig verkligen som ett med naturen, svarar Ibrahimovic.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag