Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är inget hot, vi är vuxna människor”

Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP
Foto: EMMANUEL FOUDROT / BILDBYRÅN
Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP SCANPIX SWEDEN

Klubbikonen Juninho öppnar för att lämna sin post som sportchef i Lyon i förtid.

Anledningen? Utmattning.

– Det är inget hot. Vi är vuxna människor och jag älskar den här klubben, säger han till RMC Sport.


Se söndagens stormatch Lyon-Marseille här.

Sommaren 2000 gjorde Lyon en av sina bästa värvningar genom tiderna då de plockade in Juninho gratis från brasilianska Vasco da Gama.

Under de nio efterföljande åren var den legendariske mittfältaren och frisparksspecialisten en vital del av det Lyon som tog hem totalt sju ligatitlar och som på löpande band gick vidare till slutspelsfasen i Champions League.

Efter en sväng i Qatar och USA avslutade han sen sin framgångsrika karriär hemma i Vasco da Gama 2014. Sommaren 2019 återvände han dock till Frankrike för att bli sportchef i Lyon.

En post som han nu öppnar för att lämna i förtid.


Så ser du Lyon-Marseille

SportExpressen sänder Ligue 1 säsongen 2021/2022. Få tillgång till alla matcher med Messi, Neymar, Mbappé, Payet, Paquetá och alla andra genom att teckna ett premiumabonnemang hos Expressen.


Söndagen den 21 november drabbar två av Frankrikes jättar samman då Lyon tar emot Marseille. Matchen börjar 20.45 och en kvart innan drar kvällens studio i gång.


Studio: Sara Bratell (programledare), Therese Strömberg (expert) och Anel Avdic (expert).


Kommentator: Richard Hermansson


Juninho: ”Jag är rädd för mycket..”

Bara ett par dagar innan stormatchen mot Marseille, hemma på Parc Olympique Lyonnais, berättar 46-åringen om sportchefsrollens baksida: den mentala belastningen.

– Det är inget hot. Vi är vuxna människor och jag älskar den här klubben. Jag har stor respekt för både presidenten och hela organisationen, säger han till RMC Sport.

Juninho fortsätter:

 – Jag är tacksam, men jag har också gett mycket till klubben. Det får inte glömmas bort. Jag är van vid att prata om vad klubben har gett mig, men jag gör också en massa saker för den. Jag skulle behöva vila ett tag.

Brassen verkar vara sugen på att stanna inom fotbollen, men då helst som tränare. Problemet är att han saknar den licens som krävs för att leda ett lag i Europa.

– Ja, det finns i mina tankar. Jag älskar fotboll, träningarna och taktiken. Jag gillar att diskutera med Peter (Bosz, Lyons tränare) och jag lär mig mycket, säger Juninho.

Samtidigt:

– Men man får inte alltid det man vill ha i livet. Om det blir möjligt och jag får möjligheten så kommer jag ge det ett försök. Jag ger det hellre ett försök och misslyckas än att titta tillbaka på min karriär och säga: ”Varför gav jag det inte chansen?”. Jag är rädd för mycket, men inte för att försöka.


TV: Sätter den – från egen planhalva

Se de snyggaste målen från Ligue 1.