Zlatan firar efter sitt mål Foto: Thibault CamusZlatan firar efter sitt mål Foto: Thibault Camus
Zlatan firar efter sitt mål Foto: Thibault Camus
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

"Det är bara Zlatan som vet hemligheten"

Publicerad

Angel Di Maria hyllas stort efter PSG:s 5-1-seger mot Angers.

Men även Zlatan Ibrahimovic får motta lovord - för sin inblandning i det läckra 3-0-målet.

"Han låg bakom det magnifika tredje målet, och bara han själv vet hemligheten bakom tricksen", skriver Maxifoot.

PSG hade lekstuga i lördagens match mot Angers.

Dryga halvtimmen in i matchen fick Zlatan Ibrahimovic en öppnande passning från Blaise Matuidi in i straffområdet. Ensam med målvakten i Angers måttade han ett hårt vristskott och tryckte in bollen under målvakten till 1-0. Målet var svenskens 17:e för säsongen i ligan på 16 matcher.

Mest ihågkommet skulle 3-0-målet bli.

Paris Saint-Germain startade ett "klapp-klapp-anfall" med Ibrahimovic på mittplanen, som plötsligt började kicka bollen tre gånger på vristen framför en back. Han släppte bollen till Angel di Maria – som slog ut den direkt till Blaise Matuidi på vänsterkanten, som i sin tur skickade in bollen på ett tillslag i straffområdet.

Där dök Gregory van der Wiel upp och rakade in 3-0.

– Neeeej! Du skojar! Vad är det för mål!?, utbrast experten Pontus Farnerud i C More.

"Så nära perfektion"

Det är också det målet som är mest omskrivet dagen efter matchen.

"Han hade roligt när han jonglerade med bollen framför målet", skriver Le Parisien, som ger Zlatan en 7:a i betyg.

Också Maxifoot understryker briljansen i svenskens inblandning i 3-0-målet.

"Bara han själv har hemligheten bakom det", skriver sajten.

"Fantastiskt", skriver ESPN.

Matchens man ansågs dock Angel Di Maria vara. Argentinaren tilldelas en nia i flera medier, och Maxifoot sträcker sig nästan så långt som en tia: 9,5.

"En insats är så nära perfektion man kan komma", skriver de.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag