Stefan HanssonStefan Hansson
Stefan Hansson
Zlatan Ibrahimovic Foto: China Stringer NetworkZlatan Ibrahimovic Foto: China Stringer Network
Zlatan Ibrahimovic Foto: China Stringer Network

Dementerar Zlatan-story: "Vad i helvete?"

Publicerad

PARIS. Allt uppges vara påhittat.

Zlatan Ibrahimovic ex-tränare Stefan Hansson, 57, fördömer intervjun med honom som

formades till en världsnyhet på onsdagen när Tuttosport rapporterade om att "Zlatan återvänder till Juventus".

- Vad i helvete håller de på med? De har förvrängt hela historien. Jag pratade med Zlatan för åtta-nio år sedan senast, säger Hansson

till SportExpressen.se.

Stefan Hansson, från Landskrona, är i dag tränare i klubben Mitra Kukar - ett topplag i den indonesiska högstaligan.

I samband med en uppvisningsmatch mellan italienska mästarklubben Juventus och ett indonesiskt All Star-lag tidigare i veckan ställde han upp på intervjuer med ett antal italienska tidningar eftersom kopplingen till Zlatan Ibrahimovic är enkel att göra då han var tränare i klubben när superstjärnan var tonåring.

Och på onsdagen publicerade italienska Tuttosport en intervju där Hansson berättar om att Zlatan Ibrahimovic via ett Skypesamtal har avslöjat att han eventuellt återvänder till Turin och Juventus redan nästa säsong.

- Vi började prata om framtiden och han sa till mig att han vill återvända till Juventus. Om de inte skulle lyckas med en gång så vill han spela där i kanske ett år. Och pengar är inte något problem. ”Jag kanske flyttar till Kina”, sa han. Zlatan har tjänat så mycket pengar att han kan flytta var han vill i världen, sa Hansson enligt Tuttosport.

Är påhittat

Men detta uttalande är enligt Hansson påhittat.

För SportExpressen.se vill han återge historien bakom det påstådda uttalandet som blev en världsnyhet och omskrivet i såväl brittiska, italienska, spanska och franska medier.

- Nu ska du få höra här, jag träffade journalister runt Juventus här i Jakarta eftersom de spelade match här och jag tränar ett lag här. Och Tuttosport och nån mer intervjuade mig.

Han fortsätter:

- De frågade om jag känner Zlatan, "ja", svarade jag. Sedan "har du Skype?", samma där - jag svarade ja så klart, alla har Skype.

- Sen frågade de om jag hade pratat med Zlatan och jag berättade att det var många, många år sedan.

- På nästa fråga om han kommer tillbaka till Juventus svarade jag att "det har jag ingen aning om, ni får fråga honom själv". Han är ju i Paris nu och har ett bra kontrakt där. Zlatan är Zlatan, han kör sitt eget race.

Men vad tänkte du när du såg att dina ord fick så stort genomslag?

- Att italienaren från Tuttosport jag pratade med har förvrängt hela historien. Att vi har pratat på Skype och att jag har svar på saker kring hans framtid. Det var åtta, nio år sedan vi pratade, jag har träffat honom tre-fyra gånger. Jag känner familjen lite och har tränat honom, inte mer än så.

- Det är bedrövligt att det blev sådana här proportioner när de hittar på vad jag har sagt. Vad i helvete sysslar de med?

Bygger vidare på storyn

I dag bygger den italienska tidningen vidare på Zlatan-hysterin i Turin.

En omröstning bland mängder av fans visar att 86 procent vill se honom återvända.

Zlatan Ibrahimovic blev av många stämplad som en svikare när han inte följde med Juventus ner i Serie B efter Calciopoli-skandalen 2006 - utan i stället flyttade till Inter.

Under våren 2013 kopplades Zlatan ihop med Juventus senast.

Men det har aldrig bekräftats om det fördes några samtal mellan stjärnans rådgivare Mino Raiola och mästarlaget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag