Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De kommer döda mig – säga att jag tog mitt liv”

Neymar. Foto: JB AUTISSIER / PANORAMIC / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Najila Trindade Mendes de Souza har polisanmält Neymar för våldtäkt. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Najila Trindade Mendes de Souza, 26, har trätt fram som kvinnan som anklagar Neymar, 27, för våldtäkt.

Enligt Sport har kvinnan nu utsatts för dödshot.

– Mäktiga personer har ringt henne och sagt: ”du kommer inte leva länge till”, säger advokaten Danilo García de Andrade.

Det var förra helgen, mitt under Champions League-finalen, som nyheten slog ner: fotbollsstjärnan Neymar anklagas för våldtäkt efter en händelse som ska ha ägt rum i Paris den 15 maj.

Kvinnan – har trätt fram som Najila Trindade Mendes de Souza – anmälde brottet vid en polisstation i Sao Paulo, där hon bor, efter att hon återvänt hem från Paris.

Efter att nyheten blev känd har Neymar publicerat en version av sin sms-konversation med kvinnan i ett videoklipp och förnekat brott.

”Det var en händelse mellan en man och en kvinna mellan fyra väggar. Nästa dag hände inget alls, allt var som vanligt. Jag hoppas att utredarna läser alla meddelanden och ser vad som verkligen hände, sa Neymar i klippet.

Sms-konversationen efter mötet

Därefter har Najila Trindade Mendes de Souza publicerat ytterligare utdrag från sms-konversationen. Enligt hennes version, för tv-kanalen SBT, hade de två kontakt en tid innan han bjöd in henne till Paris och betalade hennes resa och hotellrum. 

Najila Trindade Mendes de Souza, 26, säger att hon ämnade ha sex med honom, men sedan ändrade sig då han inte hade med sig någon kondom. 

– När han sa att han inte hade någon kondom så sa jag att det inte skulle bli någonting. Men han lyssnade inte, han förändrades och gjorde det ändå. Jag sa: ”stopp, stopp, nej, stopp”. Men han sa inte mycket, han bara agerade.

Spanska tidningen Marca har återgivit delar av sms-konversationen mellan Neymar och kvinnan, som påstår att hon skickade honom bilder på blåmärken dagen efter.

Neymars påstådda svar: ”Du bad om det”

Neymar ska då ha svarat: 

”Men de här blåmärkena är ditt fel, hahaha. Du bad om det”.

”Är du galen? Jag bad dig att sluta och du har till och med bett om ursäkt”, skrev Najila tillbaka.

Enligt en av kvinnans advokater, Danilo García de Andrade, har hon nu utsatts för dödshot efter att ha trätt fram.

– De har ringt henne och sagt: ”Du kommer inte leva länge till”. Det är mäktiga personer, bland annat en advokat från Sao Paulo, säger han enligt tidningen Sport

Najila fruktar för sitt liv

Själv berättar kvinnan för brasilianska BuzzFeed, som Sport hänvisar till, att hon fruktar för sitt liv.

– Det är enkelt att kalla mig en lögnare, att häckla mig och inte driva fallet vidare. Det är en skitvärld på det sättet. Och vet ni vad som kommer hända? De kommer att döda mig och säga att jag tog mitt liv, att jag ljög hela tiden. Kvinnorna fortsätter att bli sexuellt utnyttjade och behandlade som skräp!, säger hon.

Najila Trindade Mendes de Souza menar också att hon lider av konsekvenserna av händelsen. 

– Jag har fått stora problem med mitt känslomässiga liv. Hela mitt liv har vänts upp och ner. Jag äter inte, jag sover inte. Och för Guds skull, jag är bara en människa. Han (Neymar) har pengar. Han skulle kunna köpa hela världen! Jag kan bara tala sanningen, säger hon.