”De kommer agera vid första tecken på svaghet”

Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEAN CATUFFE/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / JEAN CATUFFE/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Hur är egentligen relationen mellan Lionel Messi och Mauricio Pochettino?

Enligt franska uppgifter är allt bra mellan dem, trots det kontroversiella bytet i matchen mot Lyon. 

Men enligt spanska Deportes Quatro har det ”väckts tvivel” för Pochettino hos PSG:s qatariska ägare. 

Lionel Messi fick debutera från start inför sina nya hemmasupportrar i PSG:s möte med Lyon i söndagskväll. Den argentinska världsstjärnan fick ett varmt mottagande och var millimeter ifrån att göra sitt första mål för Parisklubben när han frispark i den första halvleken tog i kryssribban. 

Det var ett läge PSG gärna hade tagit ett mål i, för de hade problem med Lyon, som länge höll ställningen till 1-1. 

Det var då PSG-tränaren Mauricio Pochettino tog det okonventionella beslutet att ta av Messi från plan. Enligt L'Equipe är det första gången på tio år som Messi byts ut utan att segern varit klar eller han varit skadad. 

Så är relationen mellan Messi och Pochettino

Mauro Icardi avgjorde i slutsekunderna till PSG:s fördel, men trots det har bytet av Messi varit en väldigt het potatis de senaste dagarna. För på väg av plan gav Messi sin tränare Pochettino en ogillande blick, vilket uppmärksammades världen över. 

Folk har spekulerat och undrat hur relationen mellan Pochettino och Messi är. 

Bra, menar franska medier nu. 

Enligt såväl L'Equipe som tv-kanalen RMC så är ”allt bra” mellan de båda argentinarna. De skriver att Messi plågades av smärta i sitt ena knä under matchen, men ville spela genom smärtan. Pochettino valde dock att inte riskera något och ta av Messi. 

– Vi tränare måste fatta beslut för lagets och varje spelares bästa. Det är ibland val som inte gillas, säger Pochettino. 

Messi tränade inte på måndagen och kommer inte att medverka mot ligajumbon Metz på onsdag. 

Uppgifter: Pochettino varnad efter bytet

Samtidigt som relationen mellan Messi och Pochettino sägs vara bra så ska beslutet att byta ut Messi i ett så viktigt läge inte ha uppskattats av PSG:s qatariska ägare. Den spanska sajten Deportes Quatro skriver att de redan varit lite missnöjda med Pochettino och den besvikelsen har förstärkts av båda 1-1-matchen mot Club Brugge i Champions League samt bytet av Messi. 

Sajten skriver att Pochettino blivit ”varnad” och att Qatar ”kommer agera vid första tecken på svaghet i sitt faraoniska projekt”

PSG har en intensiv vecka framför sig. Först väntar Metz på onsdag kväll innan de tar emot Montpellier på lördag. Spelveckan avslutas därefter med toppmöte mot Manchester City i Champions League.