”De har tagit kontakt för att värva Ronaldo”

Ronaldo gjorde 29 mål i Serie A den senaste säsongen.
Foto: MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK / MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Paris Saint-Germain har tagit en första kontakt.

AS uppger att klubben inlett diskussioner för att värva Cristiano Ronaldo från Juventus inför nästa säsong.

”Allegri räknar inte med honom och Juventus är villigt att förhandla”, skriver tidningen.

Juventus missade nyligen ligatiteln för första gången sedan säsongen 2010/2011 och Cristiano Ronaldos framtid i klubben är osäker.

Han levererade 29 mål i Serie A den senaste säsongen men italienska uppgifter har gjort gällande att han har blivit utfryst av sina lagkamrater som är trötta på Juventus särbehandling av honom.

Nu skriver den spanska tidningen AS att Paris Saint-Germain har tagit en första kontakt för att värva 36-åringen.

PSG vill ha Cristiano Ronaldo

”Enligt vad AS erfar så har parisarna tagit kontakt för att värva portugisen den här sommaren. Allegri räknar inte med honom och Juventus är villigt att förhandla”, skriver tidningen.

Precis som flera andra medier har skrivit tidigare uppger AS att Ronaldo vill lämna Juventus och hans nuvarande klubb ska vara villig att förhandla för att sälja honom.

Den nye tränaren Massimiliano Allegri räknar inte med Cristiano Ronaldo i sin trupp och klubben kan släppa honom till Paris Saint-Germain för mellan 25 och 30 miljoner euro (mellan 253 och 303 miljoner kronor). Det relativt ”billiga” priset för en av världens bästa anfallare beror på att Juventus gärna vill slippa betala Ronaldos höga lön i ytterligare en säsong.