Dani Alves. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNDani Alves. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Dani Alves. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Davide Astori. Foto: PACIFIC PRESS / PACIFIC PRESS/SIPA USA/IBL SIPA USADavide Astori. Foto: PACIFIC PRESS / PACIFIC PRESS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Davide Astori. Foto: PACIFIC PRESS / PACIFIC PRESS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Dani Alves ursäkt efter orden om Astoris död

Publicerad

I dag begravdes Davide Astori i Italien.

Samtidigt bad PSG-stjärnan Dani Alves, 34, om ursäkt för sitt uttalande om den avlidne stjärnan.

"I den här världen måste man hyckla flera gånger om för att folk ska tycka om en", skriver Alves på Twitter. 

Fotbollsvärlden sörjer fortfarande Fiorentinas lagkapten Davide Astori. Astori avled av en hjärtattack i söndags, inför Fiorentinas bortamatch mot Udinese. 

Fotbollsspelare världen över har uttryckt sin sorg över dödsfallet, men när PSG:s Dani Alves fick frågan om sina känslor efter Astoris död var hans svar överraskande. 

– Jag är ledsen för hans familj. Davide gjorde vad han ville i den här världen, men kanske är han på ett bättre ställe nu. Men varje dag dör tusentals barn av hunger, och de får inte lika mycket uppmärksamhet. De är lika viktiga, sade Alves.

 

LÄS OCKSÅ: Uppror i klubben - svensken vill lämna

 

Dani Alves ber om ursäkt efter ilskan

Ett uttalande som Mario Balotelli kom att kritsera brasilianaren för. Balotelli spelade med Astori i det italienska landslaget. I en livesänd frågestund på Instagram sade Nice-anfallaren:

– Han har inte fel, men han kunde ha hållit orden för sig själv just nu. Man kan inte säga så när någon dör, det har ingenting med det att göra, sa Balotelli. 

Efter kritiken från bland annat Balotelli har Dani Alves nu bett om ursäkt. I ett inlägg på Twitter svarar han på kritiken Balotelli har riktat mot honom.

"Jag hade inte för avsikt att förolämpa någon, i den här världen måste man hyckla flera gånger för att folk ska tycka om en. Men ursäkta, människor. Om någon kände sig förolämpad, ursäkta mig", skriver Dani Alves på Twitter. 

Davide Astori blev 31 år gammal. Han begravdes i Florens under torsdagen. 

 

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Det kan bli slutet för PSG 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag