Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cajustes tunga kväll – överkörd av jätten

Se alla höjdpunkter från PSG-Reims
Foto: Christophe Petit Tesson / EPA
Foto: Christophe Petit Tesson / EPA

PSG körde över Jens Cajustes Reims i Ligue 1 efter att ha gjort tre mål i andra halvlek.

Detta sedan Marco Verratti gjort två mål i 4–0-segern hemma på Parc de Princes.

Reims, med det svenske nyförvärvet Jens Cajuste i startelvan, gästade under söndagskvällen PSG i Ligue 1.

Väl med bollen i spel var det dock ingen sprakande fotboll till en början. För den relativt chansfattiga första halvleken såg länge ut att sluta mållös.

Men i den 44:e minuten var det den italienske landslagsmittfältaren Marco Verratti som lyckades spräcka målnollan. 

Detta sedan han Mauro Icardi först försökt avsluta innan bollen hamnade framför fötterna på Verratti. Han slog då till med en vänstervolley som hittade i mål via stolpen.

– Något turligt når den Verratti som gör det behärskat. Det är en touch via stolpen som gör det där lite tjusigare, sade kommentatorn Richard Hermansson i SportExpressens sändning.

Efter paus hade sedan Reims svårt att hänga med topplaget PSG.

PSG utökade – Cajuste byttes ut

På det kom också 2–0-målet efter en hörna med lite mer än en timme spelad. Då var det den rutinerade mittbacksräven Sergio Ramos, med sitt första ligamål i PSG, som lyckades få en tå på bollen och stöta den i mål.

I samband med målet byttes även Lionel Messi ut mot Ángel Di María för PSG, samtidigt som Reims bytte ut Jens Cajuste mot Anastasios Donis.

Endast fem minuter senare kom även 3–0-målet för PSG. Då var det återigen mittfältaren Verratti som höll sig framme på passning från Messi. Bollen hittade dessutom i mål efter att ha tagit på två motståndare.

– Under avdelningen för väldigt märkligt mål hittar den en väg in, sade Hermansson.

PSG hade fortsatt kommandot därefter och satte även 4–0 via Danilo Pereira. Även Mauro Icardi hade en boll i mål i slutet av matchen, men det dömdes bort sedan bollen tagit på argentinarens hand.

– Han nickar ner där på sin egen hand, det är därför det fortsatt står 4–0, konstaterade kommentatorn Hermansson.

Det blev även slutresultatet och PSG tog tre poäng. Huvudstadslaget befäster då sin serieledning samtidigt som Cajustes Reims fortsatt har några poäng ned till bottenlagen i Ligue 1.

Ur arkivet: