Zlatan Ibrahimovic – blir nästa flytt Kina? Foto: Imago SportfotodienstZlatan Ibrahimovic – blir nästa flytt Kina? Foto: Imago Sportfotodienst
Zlatan Ibrahimovic – blir nästa flytt Kina? Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Lionel CironneauFoto: Lionel Cironneau
 Foto: Lionel Cironneau

Budet till Zlatan: 500 miljoner per säsong

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain går ut i sommar och han kan vara på väg Kina.

Enligt Fanatik ska Zengin ha berättat att Ibrahimovic erbjudits ett tvåårskontrakt – som totalt skulle ge Zlatan över en miljard kronor.

Men Zengin tar död på ryktet.

– Jag har inte sagt något sådant, säger han.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain går ut i sommar och den senaste tiden har spekulationerna om svenskens framtid varit många.

Ibrahimovic har flitigt kopplats samman med den amerikanska proffsligan MSL, men rykten om en flytt till Kina har också cirkulerat. Så sent som förra veckan kom uppgifter om att den kinesiska klubben Shanghai Shenhua ska ha erbjudit svensken ett kontrakt.

Zlatan erbjuden svindlande lön

Och nu kommer fler rapporter om stort kinesiskt intresse för Ibrahimovic. Enligt turkiska Fanatik ska nämligen landslagskompisen Erkan Zengin ha berättat om ett galet stort bud på Ibrahimovic från en kinesisk klubb.

Enligt tidningen ska Zengin ha sagt att anfallaren erbjudits ett tvåårskontrakt med en kinesisk klubb. Han ska dessutom ha erbjudits en årslön på 50 miljoner euro, vilket motsvarar närmare 505 miljoner svenska kronor. Det skulle göra "Ibra" till den överlägset bäst betalde spelaren i världen.

När SportExpressen når Zengin slår han dock tillbaka.

– Jag har inte sagt något sådant, säger han.

Blanc om Zlatan: "Får svar inom kort"

Sedan tidigre har även Sven-Göran "Svennis" Eriksson, tränare för Shanghai SIPG FC, skulle gärna se svensken i Kina.

– Det skulle vara fantastiskt för fotbollen i Kina om en spelare som Zlatan kommer, sa Eriksson i en intervju med SportExpressen tidigare i veckan.

Om det blir någon flytt från Frankrike återstår dock att se. I går menade nämligen PSG-tränaren Laurent Blanc att det ännu inte är klart om Ibrahimovic kommer att lämna klubben i sommar.

– Ni kommer att få mer exakta svar inom kort, sa han då enligt Foot Sur 7.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag