Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bryter måltorkan – stor hjälte för PSG

Foto: DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK / DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

PSG var illa ute mot succélaget Angers. 

Då klev Kylian Mbappé, 22, fram. 

Anfallaren låg bakom allt när PSG vände och vann med 2-1. 

Säsongens överraskning i Ligue 1 hittills är Angers. Fram till fredagens match mot PSG på Parc des Princes låg laget på en fjärdeplats och hade endast förlorat en gång på de första nio matcherna. 

Med det sagt var det alltså ett svårbesegrat motstånd som PSG ställdes mot. Hemmalaget hade flera stjärnor på frånvarolistan. Lionel Messi och Neymar missade matchen på grund av landslagsuppdrag och Sergio Ramos är fortfarande skadad. 

Angers inledde matchen bättre, trots PSG:s kraftiga bollinnehav. Bortalaget tog också ledningen i den 36:e matchminuten när Angelo Fulgini styrde in ett inspel från nära håll. 

Mbappé bakom vändningen

I den andra halvleken var det PSG som hade bollen men de heta målchanserna lyste med sin frånvaro – fram till den 70 matchminuten. Kylian Mbappé, 22, kom med ett inlägg som Danilo nådde högst på och 1-1 var ett faktum. 

Sedan, i den 85:e matchminuten, blev det dramatik. Återigen var det Mbappé som kom med inlägget och Mauro Icardi nickade men bollen tog på en hand av en Angers-försvarere. Efter VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten. Fram klev Mbappé och satte 2-1. Anfallaren bröt därmed sex matcher lång måltorka och fullträffen var hans femte i Ligue 1 i år. PSG höll undan och vann matchen och står nu på 27 poäng efter tio matcher.