Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beviset: Han är världens bäste

Foto: BARATOUX LOIC/ABACA / STELLA PICTURES/BARATOUX LOIC/ABACA
Foto: LEON KUEGELER / BILDBYRÅN

Leo Messi har varit bäst i världen det senaste året.

Det visar Sky Sports siffror.

PSG-stjärnan är nu storfavorit att ta hem Ballon d'Or för sjunde gången i karriären.

Med anledning av pandemin delades det inte ut någon Ballon d'Or förra året.

Men den 29:e november är det dags igen.

Jättefavorit att ta hem det prestigefyllda priset är Leo Messi, 34, som tidigare vunnit titeln vid sex tillfällen. Priset delas ut till den spelare som anses ha varit bäst under det senaste året och när Sky Sports tittar närmare på den statistiska helheten, alltså inte enbart mål och assist, från 1 oktober 2020 och framåt råder det heller ingen tvekan.

Leo Messi har varit bäst av alla.

Argentinaren toppar listan före Bayern Münchens superanfallare Robert Lewandowski. Karim Benzema, Real Madrid, kommer trea och strax bakom återfinns Kylian Mbappé (PSG), Bruno Fernandes (Manchester United) och Erling Haaland (Borussia Dortmund).

Leo Messi har fått en minst sagt sval start i sin nya klubb Paris Saint-Germain. Superstjärnan har dragits med skadeproblem och har stått för ett mål på fem matcher i klubben.

Benzema bäst av alla under hösten

Men måltorkan i PSG förändrar alltså inte det faktum att han toppas rankingen. Om man enbart tittar på säsongsinledningen är det helt andra spelare som återfinns i toppen.

Diskussionen tog väl egentligen fart när den före detta Liverpoolspelaren Jamie Carragher, numera tv-expert, öste beröm över Mohamed Salah.

Egyptiern har gjort sex mål och tre assist på sju ligamatcher under hösten.

– Jag tycker inte att det finns någon i världen som spelar bättre än han just nu, sa Carragher.

Siffrorna visar dock något annat.

Visst, Mohamed Salah är tvåa på listan över de spelare som har presterat bäst under säsongsinledningen. Men faktum är att han får se sig besegrad av Karim Benzema.

Fransmannen har stått för makalösa nio mål och sju assist på åtta ligamatcher i Spanien.

Det norska superlöftet Erling Haaland är trea på listan över höstens vassaste spelare. 21-åringen har gjort sju mål och fyra assist på fem matcher i Bundesliga.