Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS BIELEFELD IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS BIELEFELD IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS BIELEFELD IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Bekräftat: Thomas Tuchel tar över PSG

Publicerad

Thomas Tuchel är ny huvudtränare för PSG. 44-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt, meddelar klubben på måndagen.

– Det är med stor glädje, stolthet och ambition som jag nu blir en del av denna fantastiska fotbollsklubb, säger Tuchel i ett pressmeddelande.

Thomas Tuchel klev in som ersättare efter att Jürgen Klopp lämnat Dortmund. Tuchel fick en fin inledning med klubben, men utvecklade snart en ansträngd relation till Dortmunds ledning.

Efter att ha vunnit tyska cupen våren 2017 kom beskedet att Tuchel fått sparken. Därefter valde han att ta ett sabbatsår – och har sedan dess varit ett av de mest eftertraktade namnen på tränarmarknaden.

Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med den franska mästarklubben Paris Saint-Germain.

”Bland planetens bästa”

PSG valde att dela med sig av beslutet i ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen.

– Jag ser fram emot att få jobba med spelarna, som alla är bland planetens bästa. Tillsammans med mina medarbetare kommer vi att göra allt för att hjälpa dem att nå sin högsta möjliga potential, säger Thomas Tuchel i ett pressmeddelade.

Han fortsätter:

– Det finns en extraordinär potential i Paris och det här är min mest spännande utmaning någonsin. 

PSG:s president Nasser Al-Khelaifi säger att han är mycket nöjd med att kunna presentera Tuchel som klubbens nya tränare.

https://twitter.com/PSG_English/status/996055305380401152
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag