Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beckhams hyllning till Zlatan: "Härligt att se"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Eoin Mundow/Cleva Media/Sportsphoto

Zlatan Ibrahimovic har fått stor uppmärksamhet efter sitt engagemang i FN:s World Food Programme.

Nu hyllas svensken av den förre storstjärnan David Beckham.

"Härligt att se min kompis "Ibra" gör det här" skriver han på Facebook och länkar till kampanjvideon.

När Zlatan Ibrahimovic gjorde 1-0 för Paris Saint-Germain hemma mot Caen under lördagen drog han av sig tröjan och visade upp mängder av namn "intatuerade" på kroppen.

På söndagen höll svensken presskonferens tillsammans med FN-organisationen World Food Programme där man berättade om kampanjen för att uppmärksamma hungernöden i världen. Namnen som Zlatan visat upp på kroppen mot Caen var på barn som drabbats av svält.

Vädjar till fans

I samband med presentationen släpptes även en reklamfilm där Zlatan Ibrahimovic spelar huvudrollen. I en monolog berättar han om vikten av att hjälpa till.

"Jag har supportrar över hela världen. Från och med nu vill jag att detta stöd ska gå till de människor som lider av hunger, de är de verkliga kämparna. Så när helst du hör mitt namn, kommer du att tänka på deras namn", säger han bland annat i videon.

Nu hyllas PSG-stjärnan stort för engagemanget.

På sin Facebooksida skriver den förre världsspelaren - och PSG-stjärnan - David Beckham om initiativet.

"Härligt att se min kompis Ibra göra det här för FN:s World Food Programme", skriver David Beckham och länkar till videon.

"Fantastiskt"

Även på svensk mark uppmärksammas Ibrahimovic. SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog hyllar skåningen.

– Det är fantastiskt ju. Det är jävligt bra. Ett jättefint initiativ av Zlatan att han verkligen vill bidra. Det gläder mig, säger han till SportExpressen.

– Är man ett stort idrottsnamn är man en stor förebild och har chansen att bidra. Det är välkommet och där tycker jag också att man har ett ansvar.