Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar Messi: ”Var en tyrann”

Lionel Messi numera i PSG.
Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Barcelonas tränare Ronald Koeman.
Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Lionel Messi är inte längre en del av FC Barcelona.

Men han har uppenbarligen satt avtryck hos så väl klubben som huvudtränaren Ronald Koeman.

Han var Barcelona trogen i mer än 20 år och vad han åstadkom i klubben är långt ifrån någon nyhet.

Dock lämnade han som bekant Katalonien i somras för spel i Frankrike och Paris Saint-Germain.

Men för att bli världens bästa fotbollsspelare krävs en hel del hårt jobb och en stark vilja. Det märktes på argentinaren under tiden i Barcelona. Mycket tack vare hans ständiga strävan efter att vinna.

Det fick bland annat klubbens nuvarande tränare Ronald Koeman lära sig under den säsong som han fick möjlighet att träna den 34-årige superstjärnan.

”En tyrann – var arg i en vecka”

För den nederländska sajten Voetbal International beskriver han Messi som en ”tyrann” som hatade att förlora. Det gällde oavsett om det var match eller en enkel övning på träning.

– Vi spelar alltid kvadraten före träningarna. Om bollen går runt i kvadraten 20 gånger måste spelarna i mitten stanna kvar en runda till. Om det händer tre gånger i rad, bildar spelarna två rader och de två som var i mitten går förbi och blir klappade på huvudet och liknande, säger Koeman till Voetbal International.

Han fortsätter:

– Jag frågade Messi om det hade hänt honom någon gång. ”Ja, en gång”, sa han. Under alla dessa år. Med honom förlorade de äldre spelarna aldrig en övning mot de yngre. Det hände en gång och Messi var seriöst arg över det i en vecka. Verkligen, en tyrann.