Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avled inne på planen – ljusutrustning föll ner

Foto: Twitter / Twitter
Foto: AFP/LOIC VENANCE / AFP/LOIC VENANCE

Mötet mellan Lorient och Rennes i Ligue 1 fick ett mycket tragiskt slut. 

Bara minuter efter slutsignalen föll en ljusutrustning ned över en trädgårdsmästare som skadades så svårt att han avled.

– Det är en fruktansvärd olycka, säger Lorients borgmästare Fabrice Loher till Ouest-France.

Den tragiska olyckan inträffade bara tio minuter efter att Rennes tagit hem mötet borta mot Lorient med 3-0 under söndagskvällen.

På innerplan föll en ljusutrustning över en 38-årig man som arbetade frivilligt som trädgårdsmästare åt hemmalaget. Ljuset ska ha riggats upp för att värma upp och stärka gräsmattan.

Räddningstjänsten, som fortfarande fanns kvar på plats, kunde snabbt ingripa och påbörja första hjälpen och hjärtmassage. Flera spelare och ledare stod tysta vid sidlinjen och följde räddningsarbetet.

Mannens tillstånd ska ha varit mycket kritiskt när han transporterades till sjukhuset, där hans liv inte gick att rädda. Mannens två kolleger chockades svårt och fördes till sjukhus.

Drabbades av hjärtattack

Enligt franska Canal Plus ska den 38-årige mannen drabbats av en hjärtattack i samband med att ljusriggen föll över honom.

Borgmästaren i Lorient, Fabrice Loher, var på plats på arenan när olyckan inträffade.

– Det är en hemsk olycka, jag kan inte säga något mer just nu, säger Loher.

Mannen, som var pappa till tre barn, sörjs av hemmalaget Lorient.

”Hela FC Lorient vill framföra en kondoleans till familjen, släktingarna och kollegerna till offret”, skriver klubben på sin hemsida.

Efter olyckan spärrade polisen i Lorient av platsen och en utredning har nu inletts.