Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avfärdar lönesnacket: ”Är löjliga uppgifter”

Foto: JB AUTISSIER VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kontraktet går ut 2022.

Nu har PSG och Kylian Mbappé inlett förhandlingar om en förlängning.

Samtidigt avfärdar källor inom superklubben de läckta uppgifterna om 20-åringens lön som ”löjliga”, skriver L’Équipe.

Kylian Mbappé, 20, har gått från supertalang till megastjärna  i Paris Saint-Germain. Anfallaren närmar sig 100 matcher i huvudstadsklubben och har på sina 99 framträdanden noterats för makalösa 69 mål och 36 assist. 

Samtidigt kopplas han ständigt ihop med Real Madrid.

Det är knappast en hemlighet att Zinedine Zidane har ett gott öga till landsmannen Mbappé, som är oumbärlig för PSG, inte bara på det sportsliga planet. Dels är han i Frankrike ansiktet utåt för Nike, som dessutom tillverkar PSG:s tröjor.

Och ingen matchtröja säljer lika bra som den med 20-åringens namn på ryggen, inte ens Neymars, skriver Get French Football. 

Sajten skriver vidare, och hänvisar till måndagens L’Équipe, att Paris Saint-Germain nu har satt sig ner med superstjärnan för att förhandla om ett nytt kontrakt. Det nuvarande går ut sommaren 2022 och läckta uppgifter gör gällande att Mbappé ska ha erbjudits en årslön på 30 miljoner euro, alltså runt 318 miljoner kronor.

Uppgifter: PSG och Mbappé förhandlar

Uppgifter som avfärdas som ”löjliga” av källor nära PSG, skriver L’Équipe.

PSG ska vara desperata att förlänga med sin guldklimp och försöker övertyga honom att ett nytt kontrakt snarast är det smartaste alternativet. Men Mbappé och hans team (som leds av pappan Wilfried Mbappé) ska vara långt ifrån övertygade om att så är fallet.

Enligt tidningen ska Mbappé vara medveten om att ett nytt avtal försvårar chanserna att en dag lämna PSG, då övergångssumman kommer bli väldigt hög. Samtidigt ska det faktum att PSG ännu inte lyckats i Champions League oroa den franske storstjärnan.

Enligt L’Équipe skulle en möjlighet kunna vara att skriva in en klausul i det nya kontraktet, en klausul som tillåter Mbappé att förhandla med andra klubbar inom kontraktstiden. Problemet? Paris Saint-Germain jobbar inte så.

Fortsättning lär säkerligen följa.

 

LÄS MER: Fredrik Ljungberg pekas ut som ny tränare i Arsenal 

LÄS MER: Dejan Kulusevski hyllas: ”Snart en stjärna i en storklubb” 

LÄS MER: Svenske 19-åringens show - inför Juves sportchef