Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Arkitekten” ska lösa en ny flytt för Neymar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Neymar, PSG:s största fixstjärna.
Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN
Stjärnan kan lämna PSG för Real Madrid i sommar.
Foto: GADE / STELLA PICTURES BACKGRID US

Han blev världens dyraste fotbollsspelare i somras. 

Men Neymars sejour i PSG kan bli ettårig. 

Enligt brasilianska UOL har agenten Pini Zahavi rest till Sao Paulo för att se till att Neymar går till Real Madrid i sommar. 

När det började tisslas om att Neymar var på väg att lämna Barcelona i somras var det inte många som trodde på ryktena. Men allt eftersom tiden gick så blev det allt klarare att det inte var påhitt. 

Sen plötsligt blev det klart. PSG värvade brassen från Barcelona för den nya världsrekordssumman 2,2 miljarder kronor. 

I PSG var tanken att Neymar skulle ta klivet ur Leo Messis skugga och bli världens bästa fotbollsspelare. 

Neymar nära Real Madrid

Den ambitionen har Neymar fortfarande, men det blir allt mer tveksamt om han kommer bli det i PSG. Neymar hade knappt varit i klubben ett halvår innan det började ryktas om intresse från Real Madrid. 

Från PSG håll har det kommunicerats att de inte vill släppa sin stjärna, men allt mer tyder på att saker och ting håller på att hända. 

Brasilianska UOL rapporterar nu att agenten Pini Zahivi, som har kallats arkitekten bakom Neymars flytt till PSG, håller på att arbeta med att få till en övergång för brassen till Real Madrid. 

Reste till Brasilien för att förhandla

Tidningen skriver att Zahivi har varit i nära kontakt med Realpresidenten Florentino Perez och att han i veckan reste till Sao Paulo (där Neymar nu befinner sig för att rehabilitera sig från en skada) för att presentera Reals erbjudande för Neymar och hans rådgivare. 

Tidningen återanvänder ett gammalt citat av en person nära Neymar som ska ha sagt att superstjärnan "åldrats fem år på fem månader i Paris" och säger att Neymar själv ska vara intresserad av en flytt.