Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Svennis” pekas ut – kan ta över storklubb

Sven-Göran Eriksson på Fotbollsgalan 2019 där han tog emot Fotbollkanalens hederspris.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sven-Göran Eriksson kan vara på väg mot en sensationell tränarcomeback. 

Enligt tidningen La Marseillaise är 72-åringen aktuell som ny tränare för det franska storlaget Marseille. 

- Wow! Men det är säkert bara ett rykte, säger Svennis till Fotbollskanalen.

Under lördagen startar Tysklands två högstaligor upp på nytt och det blir den första europeiska toppfotboll som spelas sedan mars månad. 

På andra sidan spektrat finns bland annat Frankrike, som beslutat att avsluta sin säsong helt och i stället ställer in siktet på att kunna spela med start efter sommaren. 

Just nu arbetar flera franska klubbar med att sätta sin organisation till nästa säsong och det är där 72-åriga Sven-Göran Eriksson kommer in i bilden. 

”Svennis” pekas ut som ny Marseilletränare

Nyligen lämnade sportchefen Andoni Zubizarreta klubben och nu spekuleras det vilt i att portugisen André Villas-Boas, som tränat klubben ett år, även han kommer att lämna. 

Enligt lokaltidningen La Marseillaise är alltså Svennis, vars senaste jobb var en kort sejuour i Filippinernas landslag, en av de som är aktuella att ta över som ny tränare.

Sven-Göran Eriksson själv blir förvånad när han får höra talas om uppgifterna.

- Haha, var kommer det ifrån? De har i alla fall inte pratat med mig, säger han till Fotbollskanalen.

- Marseille är en fantastiskt stor klubb. Wow! Jag kan aldrig tro att det ligger någonting bakom det där. Det är säkert bara något rykte. Jag har inte hört någonting.

Sven-Göran Eriksson säger även att han inte har något annat tränarjobb på gång.

- Det är coronatider, så jag tror det händer väldigt lite. Man sparkar inte fotbollstränare när man inte spelar fotboll.

Enligt La Marseillaise är Herve Renard, Vincenzo Montella och Christophe Galtier de andra namnen på Marseilles lista. Varav den sistnämda nämns som stor favorit att ta över klubben. 

Marseille slutade tvåa bakom PSG i den gångna, förkortade, säsongen.