Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Antonio Contes kravlista för att ta över PSG

Två av PSG:s stjärnor, Neymar och Messi
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA
Antonio Conte
Foto: SEAN RYAN/IPS/SHUTTERSTOCK / SEAN RYAN/IPS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Full kontroll över transferfönstret och en rejäl löneökning. 

Det är några av Antonio Contes krav för att ta över Paris Saint-Germain. 

Dessutom sägs italienaren vilja ta itu med spelarnas stora egon, det skriver RMC Sports.

I helgen säkrade PSG ligatiteln. Trots det väntas lagets tränare Mauricio Pochettino lämna klubben när säsongen är över. 

Redan nu pågår jakten på Pochettinos ersättare och ett namn som upprepade gånger nämnts som en het kandidat är den förre storspelaren Zinedine Zidane. 

Ett annat är Tottenhams Antonio Conte. 

Lång kravlista

Skulle valet falla på Conte anländer Italienaren med en lång lista på krav, uppger RMC Sport. 

Först och främst vill italienaren ha fullt mandat att sätta ihop sin ledarstab där han bland annat vill att Gianluca Petrachi, tidigare i Roma, ersätter Leonardo i rollen som sportchef. Detta då Conte vill känna att han har full kontroll över hur klubben agerar på transfermarknaden. 

Därutöver kräver Conte en rejäl löneökning. I Tottenham tjänar han för tillfället 180 miljoner kronor och han sägs kräva upp emot 300 miljoner för att ta över PSG - en lön som skulle göra honom till en av de bäst betalda tränarna i Europa. 

Trött på ”Instagram-spelare” 

Men det stannar inte där. 

Conte väntas även ställa en rad krav på hur spelarna beter sig. Under säsongen har det rapporterats om interna stridigheter i PSG:s stjärnfyllda omklädningsrum. Bland annat har det rapporterats om en spricka mellan lagets sydamerikanska spelare och den övriga truppen. Även målvaktsparet Gianluigi Donnarumma och Keylor Navas har uppgetts inte dra jämt. 

Conte uppges därför eftersträva en större dos disciplin från lagets stjärnor. Han ska även vilja anställa en person som kontrollerar spelarnas användning av sociala medier, då han enligt uppgifter till RMC Sport ska är trött på att dagens fotboll är full av vad han kallar för ”Instagram-spelare”. 

Conte tog så sent som i höstas över Tottenham och har avtal med klubben fram till nästa sommar. Enligt RMC är dock klubbens ägare Daniel Levy inte främmande för tanken på att gå skilda vägar med Conte redan nu. 

Speciellt inte då Maurico Pochettino är ledig på marknaden. 

ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More